KészTető: Van új a ház fölött

Terrántető
KészTető gerendával

Az úttörő megoldások titka, hogy az azokat támogató technológiai környezet is az élvonalba tartozik. A KészTető alkalmazása olyan előnyökkel jár, amelyekkel teljes mértékben kiküszöbölhetők a tetőépítéssel és -felújítással járó nehézségek, kellemetlenségek, ami a csúcskategóriás gépparknak és eljárásoknak köszönhető. Emellett magas szintű szakértelemmel párosítva jóval színvonalasabb és tartósabb kivitelezést tesz lehetővé. Nézzünk a kulisszák mögé!

A gyártás lelke, a technológia

A Terrán KészTető elkészítéséhez a szükséges faanyagot CNC-robottechnológiával működő ácsszabász-gépek dolgozzák fel, amelyekkel egy munkanap alatt akár 30 m3 nyersanyag is megmunkálható, vagyis típustól függően naponta akár 2 teljes tetőszerkezet is elkészül.
A minél pontosabb méretezésért egy 4 fejes automata gyalu felel, amivel a kisebb vetemedéseket szintén el tudjuk távolítani az egyenetlen faanyagokból.

KészTető kezelt fával telepítés közben

Hogyan néz ki az előkészítési folyamat?

Az ügyfelek által biztosított felmérési adatok vagy a rendelkezésre álló tervdokumentáció alapján elkészítjük a szerkezeti terveket, amik a tető alaprajzát, a gerendakiosztásokat, a metszetrajzokat, a gerendajegyzéket és a 3D látványterveket is tartalmazzák, minden olyan információt, ami a megvalósításhoz elengedhetetlen.

Amennyiben már rendelkezel kivitelezővel, érdemes szakértőnket a 3D CAD-tetőtervezés fázisánál is bevonni az egyeztetésbe, hogy lehetőségünk nyíljon a teljes körű információszerzésre a részletekről.

A számítógépes tervezésnek hála tudjuk milliméter-pontossággal meghatározni az anyagmennyiséget, ami hozzájárul ahhoz, hogy a hagyományos eljáráshoz képest akár 15%-kal kevesebb faanyagot használjunk fel, jelentős mértékben csökkentve a költségeket.

KészTető látványterv

Védjük az értéket

A faanyagvédelem – a törvényi szabályozások okán is – nélkülözhetetlen az építőiparban. Az ehhez szükséges kezelést programozható merítőkádban végezzük, előre beállított ciklusok alapján, az előírásoknak megfelelő vegyszerrel, amelyet műbizonylattal is tanúsítunk. A merítés előnye, hogy a zöld színű, emelt hatóanyagú rovar- és gombaölő szer minden furatba, repedésbe és csapolásba behatol, kifogástalan minőségű ápolást biztosítva a szerkezetnek. Az impregnálás páncélként óvja a faanyagot a penésztől is.

A Terránnál készült szerkezetek a zöld színtől eltérő vagy speciális védelmet nyújtó kezeléssel is igényelhetők, ilyenkor a faanyagot magasnyomással permetezzük, és egy keferendszerrel a felületbe dolgozzuk. Ezzel az eljárással 300 g/nm égéskésleltető anyag is bejuttatható a fába, amit szintén műbizonylattal igazolunk.

Zölden másképp is

Azzal, hogy a gyártás során kevesebb nyersanyagot használunk fel, csökkentjük a környezeti terhelést, zöldebbé tesszük a tetőépítést. Ezenfelül a gyártás során keletkező faforgácsot egy kijelölt tárolóban gyűjtjük, ami később több módon is felhasználható. A forgács pormentes, ezáltal minőségi alomként és brikettként egyaránt alkalmazható.

Állj készen a KészTetőre, olvasd el korábbi bejegyzésünket!