A tető háza: 360 fokos termékportfólióval biztosítjuk, hogy az építés és a felújítás jövőbe illő legyen

Terrántető
Terrán Termékek Teljes Tetőrendszer

A tető otthonunk védelmének első vonala, amelynek professzionális felújításához vagy építéséhez elengedhetetlen a megfelelő és minőségi termékek kiválasztása. Természetesen az is lényeges, hogy az adott gyártó milyen kapcsolódó szolgáltatásokkal támogatja vásárlóit, és milyen garanciális hátteret biztosít. Emellett érdemes olyan márkát választani, amely nagy múlttal és tapasztalattal rendelkezik minden, a tetőt érintő kérdésben, ugyanakkor innovatív és a teljes spektrumát lefedi a szükséges kellékeknek. A Terrán portfóliójában az újgenerációs tetőszerkezettől, a KészTetőtől kezdve a napelemes tetőcserépig minden tartozék megtalálható.

Bármilyen, az ingatlanunkat érintő beruházásról van szó, a megbízhatóság és a szakértelem a legfőbb szempont. Kifejezetten érvényes ez a tetőépítésre és -felújításra, ugyanis életterünk és értékeink védelme elsődleges, nem beszélve a lakókomfortról. Nézzünk a tetőre A-tól Z-ig, hogy minden ponton megtaláljuk a számításunkat!

Terrán KészTető előregyártott tetőszerkezet

Szerkesztett szerkezet

A váz az origója mindennek. Ahhoz, hogy a teljes tetőrendszer egy élethosszon át stabil és ellenálló maradjon, minden egyes elemnek biztos alapokon kell nyugodnia. A milliméter-pontossággal megtervezett KészTető mögött álló technológiai háttér, a legmagasabb színvonalú szakértelem, valamint az újraértelmezett gyártási és telepítési gyakorlat kivételes megoldást kínál az építkezőknek és felújítóknak. Kulcs a precízebb, gyorsabb, költséghatékonyabb, egyszerűbb és zöldebb tetőépítéshez, robottechnológia bevonásával, akár egyedi dizájn megvalósításával.

Tető-hőszigetelésben is jó erőben

A lakótér ideális klímájának fenntartásához nélkülözhetetlen, hogy a tetőszerkezetet is megfelelően hőszigeteljük. Otthonunk energiahatékony működését döntő százalékban valójában így biztosíthatjuk leginkább. A szarufák felett elhelyezett MediComfort PIR/PUR keményhab-táblák az egyik legkedvezőbb hőszigetelő tulajdonsággal rendelkeznek. Összeillesztve felületfolytonos, zárt hőszigetelő réteget képeznek, amellyel elkerülhető a hőhidak kialakulása.

Előnyük, hogy:

  • az azonos vastagságú szálas hőszigetelő anyagokhoz képest csaknem kétszeres hőszigetelő értékkel rendelkeznek,
  • rendkívül gyorsan és könnyen beépíthetők, akár a tetőtér belső burkolatának megbontása nélkül,
  • nedvességfelvételük elhanyagolható a zártcellás szerkezetnek köszönhetően,
  • igényekre szabva alakíthatók, mivel 2 cm-enként változtatható a szigetelőanyag vastagsága,
  • emellett nem okoznak allergiát, biológiailag, fiziológiailag semlegesek, és nem tartalmaznak ózonkárosító gázokat.
Terrán Tetőcserepek Zenit Grafit

Tetőcserepek arzenálja

A tető egyik leglátványosabb része maga a tetőcserép. Legyen szó bármilyen stílusról és igényről, a Terrán gazdag forma- és színvilágot felvonultató palettáján garantáltan megtalálhatjuk az elképzeléseinknek megfelelő modellt. A tetőcserepek azonban nemcsak esztétikai, hanem funkcionális szempontból is számos feltételnek és elvárásnak kell, hogy megfeleljenek. Így például a súly, valamint a különböző felületkezelések által biztosított – a védelem, ellenállóság szintjét, továbbá a megjelenést befolyásoló – terméktulajdonságok szintén meghatározóak lehetnek a döntés során.

Kiegészítenek, mégis 40%-ot tesznek ki

Egy professzionálisan megtervezett és kivitelezett tetőrendszerhez fém és műanyag kiegészítőkre is szükség van, olyannyira, hogy az egyes elemek akár a 40%-át is kitehetik a teljes tetőrendszernek. Feladatuk legalább annyira számottevő, mint a fő moduloké: a tetőfóliától kezdve az ereszcsatornán és a hófogó rácson át a viharkapcsokig a tető hosszú élettartamát, a lakók kényelmét és az épület biztonságát hivatottak szavatolni. A Terrán kedvező csomagajánlatokkal támogatja azokat, akik szakértőkre bíznák a szükséges tetőtartozékok kiválasztását.

Generon napelemes rendszer Zenit tetőcseréppel

Zölden a topon

Generon tetőrendszerünk a tetőre szerelhető szolár paneleket újragondolva született meg jó néhány évvel ezelőtt. A cserép felületére integrált napelemes modulok biztosítják, hogy környezetbarát, a tetősíkba simuló, esztétikus, kompromisszumok nélküli energiatermelő tetőrendszerrel tegyünk környezetünk megóvásáért, valamint az energiahatékony otthon megteremtéséért. A több száz beépített rendszer bizonyítja, hogy a technikailag minden részében kiforrott Generonnal valóban megvalósítható a naprakész tető, ami DARK és RED változatban is elérhető. Ennek köszönhetően a klasszikusabb, valamint a műemlék jellegű épületek számára is szemet gyönyörködtető formában teszi lehetővé a zöldítést.

Lépj be Te is a Terrán univerzumába, és bízd ránk magad tető kérdésekben!