Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

Terrántető

Napjainkban egyre többen odafigyelünk a környezetvédelemre és az energiatudatosságra. Tenni akarunk környezetünk megóvásáért, azért, hogy egy egészséges, jó levegőjű világban élhessünk. Habár ez sok esetben kompromisszummal jár, a forradalmian új, 2019-es Construma Nagydíjjal elismert Terrán GENERON napelemes tetőcserép megoldást kínál a problémára, alkalmazásával pedig a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított.

Egy ház ékessége a tető, illetve a rajta lévő cserép, amely nagymértékben befolyásolja a lakóház megjelenését, esztétikussá, karakteressé teszi azt. Megpillantva egyből véleményt alkotunk a házról, elképzeljük a belsejét, az enteriőr stílusát. Egy kopottas, hiányzó cserepekkel rendelkező ingatlanról sokszor az jut eszünkbe, hogy beázik, huzatos, vagy egyszerűen réginek, ósdinak találjuk.

Generonhazkesz

Egy professzionálisan kivitelezett tetőszerkezettel és cseréppel az ingatlan megszépül, értéke jelentősen megnőhet, illeszkedik az utcaképhez vagy éppen kitűnik a többi ház közül. A megfelelő héjazattal – az esztétikum mellett – az otthon védelme, viharállósága, tartóssága is biztosított, a csapadék szakszerű elvezetésével megelőzhetjük, hogy a ház padlástere beázzon, és így akár maradandó károkat okozzon az adott otthonban.

Ezeken túlmenően – a többéves technológiai fejlesztéseknek köszönhetően – a Construma Nagydíjjal elismert Terrán GENERON tetőcserép egyedülálló gazdasági előnyhöz juttatja az ingatlan tulajdonosát. A napelemes tetőcserép a napsugarak hasznosításával, azaz a napenergia átalakításával nagymértékben hozzájárul az épület energiaellátásához. Az elektromos áram előállítása így költséghatékony és környezetkímélő folyamat.

Cserepek Generon Vilagos Hatterrel

A nagytáblás napelemek ma már nem számítanak igazán újdonságnak hazánkban sem, hiszen számos ingatlanon vagy ipari létesítményen láthatók. Ezeknek a telepítése általában a tetőcserepek síkja fölé történik, és ugyan teljesítmény tekintetében megegyeznek a napelemes tetőcseréppel, ronthatják az otthon megjelenését. Az eddig piacon lévő rendszerekkel szemben az új napelemes tetőcserép tökéletesen illeszkedik a tetősíkba, továbbá a ház stílusához, amely egyszerre két funkciót – tetőcserép és energiaforrás – betöltve jelent ideális választást azoknak, akiknek a gazdaságos és környezetbarát energiatermelés, valamint az otthon védelme ugyanolyan fontos, mint az esztétikum.