Földközelben szürkében is

Terrántető
Terrán Zenit Max Grafit és Gránit Tetőcserép SW térkővel kombinálva.

„A divat változik, a stílus örök.” Coco Chanel ikonikus mondata tűpontosan rámutat arra, hogy bármilyen irányt vegyenek is a trendek, az esztétikus megjelenés kulcsa a kifinomultságban, a jó ízlésben rejlik. Habár az építészetben ugyancsak egyre jobban felértékelődnek a földes árnyalatok, amelyek melegséget és nyugalmat árasztanak, ha a szürke továbbra is a szíved csücske, nem érdemes lemondani az alkalmazásáról. A tetőcserép és a térkő színének megfelelő párosítása ráadásul tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy széles spektrumon mozogva válaszd ki a hozzád legközelebb álló megoldást. Az otthon horizontja kampány keretében újabb két Holdugrás inspirációval kedvezünk a fémesebb tónusok kedvelőinek.

Egy házból akkor válik otthon – legyen az bármilyen stílusú –, ha harmóniát áraszt, ha az összkép hívogató. A szürke önmagában, de más tónusokkal párosítva is kelthet idilli érzetet, egyrészt azért, mert nem csak hideg árnyalatok jellemzik ezt a palettát, másrészt a színmélységek játékával szemet gyönyörködtető kompozíciót alkothatunk. Nem beszélve a formákról és a textúrákról.

A Zenit Max termékcsalád letisztult, modern megjelenése a kortárs formavilágot tükrözi, de közép- és világosabb szürke színekben is más-más hangulatot kelt. Ha egy rusztikusabb vagy több árnyalatban játszó térkövet választunk mellé, máris ellensúlyozzuk markánsabb megjelenését, ugyanakkor megőrizzük karakterjegyeit.

A Zenit Max Gránit – Írottkő Agyag párosításban a térkő rusztikussága teremt melegebb összhatást. Az élek és a felületek elnagyolt kidolgozásának, valamint a változatos méreteknek köszönhetően természetes kő hatását kelti.

Terrán Zenit Max Gránit szürke tetőcserép SW Írottkő Agyag típusú térkővel kombinálva.

A Zenit Max Grafit – Zselickő Grafit együttesében a térkő „cirmossága” teszi játékosabbá az összképet. A Zselickő színvilágát a kőzetek ihlették, sima felszíne pedig kifinomult eleganciát tükröz.

Terrán Zenit Max Grafit sötétszürke tetőcserép SW Zselickő Grafit típusú térkővel kombinálva.

Nézzük, hogyan csempészhetsz földszíneket az alapvetően szürke épületrészek közé?

Természetesen a homlokzat, az ajtó- és ablakkeretek, az árnyékolók, a kerítés, valamint a kert is nagymértékben befolyásolja az épület dizájnját.

  1. A faanyag használata az élesebb, maszkulinabb megjelenésű házakat is lágyítja. A teraszhoz válassz fa vagy fahatású elemeket.
  2. Az árnyékolástechnika szintén lehetőséget ad egy kis játékra. A faanyag alkalmazása a pergola esetben is jó választás, de a bézs színű napvitorlák, vásznak egyaránt segítenek még hívogatóbbá varázsolni a külső tereket.
  3. A különböző barnás szövetek árnyalataival és azok textúráival természetesen a kültéri bútoroknál és egyéb kiegészítőknél (pl. kaspók, gyertyatartók) is játszhatsz.
  4. Amennyiben a kert mérete megengedi, ugyancsak fahatású gazebo építésével még gazdagabbá teheted az összképet. Természetesen a drapériák és a burkolatok színvilágának kialakítása itt is ezernyi megoldást kínál.
  5. Alakíts ki kis szigeteket a pázsitban, vagy a kerti ösvényeket díszítsd bézses-barnás-aranyos kavicsokkal.

Híres szürkék

Rihanna 2021-ben vásárolta meg lenyűgöző, 1930-ban épült, koloniál stílusú otthonát Beverly Hillsben, amely karakteres, sötét tetővel büszkélkedik.

A domináns árnyalatot pedig Taylor Swift sem vetette meg. Grúz jegyeket hordozó tengerparti villája szintén szürkében pompázik.

Szürke a zöld jövő?

Nos, nem csak forma- és színvilága miatt érdemes a Zenit Max termékcsaládot választani. Tetőcserepünk ugyanis kompatibilis napelemes tetőcserepünkkel, így ha most vagy a jövőben energetikai szempontból is korszerűsítenéd otthonodat, a tetősíkba simuló Generonnal tökéletes párost alkotva lesznek házad ékei.

Ne feledd! Az otthon horizontja kampány keretében Terrán tetőcserép vásárlása esetén egy bruttó 100.000 Ft értékű SW Térkő kuponnal ajándékozzuk meg a vásárlókat. A részletekért látogass el oldalunkra!