A kiváló tetőszerkezet rejtett alkotóeleme

Terrántető

A megfelelő tetőfóliák növelik a héjazat csapadékbiztosságát és megóvják a szerkezetet, a hőszigetelést, többek között a por és a porhó káros hatásaitól, így ma már elengedhetetlen a használatuk, legyen szó bármilyen tetőről. A MediFol tetőfóliák széles választéka segít, hogy a ház koronája hosszú évtizedekig kiválóan funkcionáljon.

Elengedhetetlen a tetőszerkezet védelme

Egy jól megválasztott tetőfólia nemcsak a komfortos lakóérzethez járul hozzá, hanem a tetőszerkezeti elemek védelméhez is. Napjainkban a tetővel szemben támasztott szigorú követelmények miatt – szinte minden esetben – kötelező alátétfóliát alkalmazni a cserépfedések alatt. Mivel ezek másodlagos vízelvezető rétegként működnek, így beépítésükkel a szükséges mértékig fokozható a vízzáróság, ezzel megnövelve a cserepek alatt elhelyezkedő építőanyagok élettartamát.

Az alátéthéjazatoknak számos kritériumnak kell megfelelniük: elsősorban W1 fokozatú vízzáró tulajdonsággal kell rendelkezniük, valamint kimagaslóan fontos a megfelelő szilárdság is, a fellépő erőhatások hosszantartó elviselése miatt. Magasfokú hőállóságukkal, páratechnikai tulajdonságukkal kiválóan kell alkalmazkodniuk az időjárási körülményekhez.

Terrán MediFol: bőséges kínálat

A MediFol széles felhozatalának köszönhetően a terméktípusok között megtalálható mind az alacsony hajlásszögű tetők, mind a beépített tetőterek vízzárásához leginkább alkalmas alátéthéjazat.

Nézzük a választékot:
A MediFol Top 270 közvetlenül deszkázatra vagy hőszigetelésre fektethető, háromrétegű páraáteresztő tetőfólia, ami elsősorban alacsony hajlásszögű tetők esetén ajánlott. A MediFol Extreme alacsony hajlásszögű héjazatok alatt (α ≥ 10°), vízhatlan alátétszigetelésként beépíthető termék.

MediFol Extreme

A MediFol 140 és a MediFol Wind Plus típusok alkalmazása elsősorban beépített tetőtereknél javasolt. Páraáteresztő képességük miatt nem kell tartani páralecsapódástól a fólia alsó felületén. Használatukkal elég csak a fedés és az alátéthéjazat közötti légrést kialakítani. Az előírt hajlásszög alatt is alkalmazhatók (α ≥ αk-6°).

Szintén, főleg beépített tetőtereknél ajánlott a MediFol SD háromrétegű alátétfedés. Kitűnő páraáteresztő-képességű, használatával elég csak a fedés és az alátéthéjazat közötti légrést kialakítani.

A MediFol FORTE nagy szakítószilárdságú, két öntapadó ragasztósávval ellátott lemez, ami egyszeresen vagy kétszeresen átszellőztetett tetőkhöz használható. Beépített tetőtereknél, közvetlenül deszkázatra vagy hőszigetelésre fektethető.

A MediFol Silver monolitikus poliuretán membránt tartalmazó, háromrétegű vízzáró páraáteresztő tetőfólia, melyen ugyancsak két öntapadó ragasztósáv található. Ellenáll a magas hőterhelésnek (+100°C), csakúgy, ahogy a MediFol Generon Longlife és MediFol Generon Longlife Plus, amelyek HDPE membránt tartalmazó többrétegű páraáteresztő, vízzáró tetőfóliák. Kitűnő hőállósága miatt, a Generon napelemes tetőcserép alá is nagyszerű választás, ráadásul a termékre járó 25 év garancia sem figyelmen kívül hagyható szempont.

Longlife Generonnal

A MediFol temékei minőségi és időtálló védelmet biztosítanak a tetőszerkezetnek.

A Terrán TetőKalkulátor segítségével – a tetőforma, tetőhajlásszög megadásával – a tervezett tetőre nagyságrendi árajánlatot készíthetünk, melyben természetesen a minimálisan szükséges tetőfólia költsége is megjelenik.