Az információ kulcsfontosságú ahhoz, hogy jó döntéseket hozzunk

Terrántető

Napjainkra magától értetődő, hogy információ nélkül nehezen igazodunk ki a világban, legyen szó az élet apróbb vagy nagyobb döntéseiről. Tájékozódunk, ha iskolát keresünk a gyerekünknek, ha orvosi ellátásra szorulunk, ha építkezünk vagy felújítunk. A Terrán számára fontos, hogy megfelelő információval, tudásanyaggal támogassa a döntés előtt állókat azért, hogy így is segítséget nyújtson a kiválasztásban.

Mára az információ fogalma és az ahhoz való hozzáférés iránti igény vitathatatlanul lényeges szerepet tölt be mindannyiunk életében. A legtágabb értelemben vett információ persze mindig is létezett, csak máshogy hívtuk: hírnek, esetleg pletykának, ahogy James Gleick amerikai író az információ történetéről szóló könyvében fogalmaz. Napjainkban nem kérdés, hogy el sem tudjuk képzelni a világunkat információ nélkül, döntéseinket szinte minden területen az alapos tájékozódás előzi meg. Fontossá vált az is, hogy egyre tudatosabban használjuk az adatokat, ismereteket, tájékozottak legyünk olyan területeken is, amelyek nem kapcsolódnak szorosan az érdeklődési körünkhöz vagy a hivatásunkhoz.

TetőtÉpítek: ahol minden kérdésre választ kapunk

Amikor építkezünk vagy felújítunk, olyan területre tévedünk, amelyet nagy valószínűséggel kevésbé ismerünk. Már a kezdet kezdetén, az elképzelés fázisában is segít, ha van hova fordulnunk, ötleteket meríthetünk, inspirációkat gyűjthetünk. Rengeteg kérdés merülhet fel, például milyen cserép mellett döntsünk, milyen tető illik a házunkhoz, szükségünk van-e tető-hőszigetelésre, milyen szempontok szerint válasszunk ereszcsatornát, mi mindent érdemes tudni a napelemes tetőcserépről vagy miért érdemes rendszerben gondolkodni.

Generon

A Terrán éppen az információhoz való hozzáférés fontossága miatt készítette el TetőtÉpítek felületét, ahol minden, tetőépítéssel kapcsolatos kérdésre választ kapunk, olyanokra is, amelyek talán elsőre eszünkbe sem jutnak. A TetőtÉpítek oldalon nem csupán részletes és hasznos információkkal találkozhatunk, hanem referenciafotók, edukációs anyagok, kisfilmek segítik az inspirálódást, a tervezést, könnyítik meg a vásárlást, sőt a kivitelezést is. A felületen személyre szabott Generon ajánlatot kérhetünk, sőt abban is segítséget kapunk, hogy megtaláljuk a legjobb szakembert álmaink otthonának megvalósításához.

Információátadás és környezettudatosság

Egy nemrégiben az ELTE PPK Ember–Környezet Tranzakció Intézete által végzett reprezentatív kutatás szerint, a magyar társadalom 94,8 százaléka környezettudatosabbá szeretné tenni az életét a következő egy évben. Közülük 67 százalék az energiatakarékosság területén szeretne környezetbarátabb lenni. A kutatásból az is kiderül, hogy a takarékosság esetében több cél is egybevág: a pénztárcánk kímélése mellett, a környezetünket is szeretnénk megóvni. A fenntarthatósági kérdések egyre inkább a megújuló energiák felé irányítják a figyelmet.

A Terrán nemcsak abban elkötelezett, hogy segítsen döntéseink meghozatalában, hanem megoldást kínál a zöldenergia-termelésre is, a Generon napelemes tetőcseréppel. Amikor a Terrán betoncserepeinek továbbfejlesztésébe kezdett, a fenntartható jövő, a környezettudatos energiatermelés irányába tett egy óriási lépést. A Terrán megoldása abban egyedi, hogy minden cserép külön-külön szolárpanelként működik, így tökéletesen illeszkedik a tető síkjába. Ez a prémium megjelenés különlegessé teszi házunk összképét. Az esztétikai szempont mellett azonban fontos, hogy a napelemes tetőcserép kialakításával nem sérül a tető védelmi funkciója, hiszen nincs szükség áttörésre.

A napelemes tetőcserép edzett üveglapjai maximális védelmet nyújtanak a jégesővel, széllel és más mechanikai behatásokkal szemben. A napelemek nemcsak direkt napsütésben, 90 fokos beesési szögben, hanem felhős időben is akár 50-90%-os kihasználtsággal képesek működni. A Terrán Generon ráadásul több, egymással összefüggő tetőszakaszra is felrakható, ilyenkor azt kell csak szem előtt tartani, hogy azonos tájolású és hajlásszögű szakaszok köthetők egy áramkörre.

Korábbi bejegyzésünkben sorra vettük a leggyakoribb tévhiteket a Generon napelemes tetőcserépről.