Könnyű cserepek az időtálló tetőért

Terrántető

Sok család még a hidegebb idő beköszönte előtt vág bele tetőfelújításba, ami az energetikai korszerűsítés és a környezeti hatások elleni védelem szempontjából is fontos. Nem elhanyagolható kérdés, hogy a tetőszerkezetre milyen súlyú cserepek kerülnek.

Erős és módfelett könnyű

A felújítások során felmerülő kérdések közé tartozik, hogy a már meglévő tetőszerkezet elbírja-e az új cserepeket, azok nem okoznak-e kárt az épület szerkezetében. A Terrán Synus tetőcserép beton alapanyaga és megfelelő kialakítása miatt egyszerre számít erősnek és könnyűnek, így annak használata kevésbé terheli meg a tetőszerkezetet.

Cégünk 2014-ben vezette be legkönnyebb tetőcserepét, amely a következő esztendőben Construma díjat nyert. A termék sikerességét bizonyítja, hogy a Synus termékcsaládból évente több millió darabot értékesítünk, a piacra lépéstől tavaly év végéig több mint 65 millió darab kelt el belőle Magyarországon.

Időtálló tetőcserép

Népszerűségének titka, hogy súlya könnyű, ugyanakkor szerkezete masszív, a beton alapanyag miatt erős, ellenáll az esőnek, viharnak, szélnek. Egyaránt keresik azok, akik felújítás előtt állnak és azok is, akik újépítésű házukat tervezik.

Pompás színválaszték

A Synus klasszikus, hullámos kialakítású tetőcserép, nyolc színben szerezhető be: az élénk, mégis lágy koralltól, a mogyoróbarnán át, egészen a modern feketéig, így mindenki kiválaszthatja a saját ízlésének megfelelőt.

Négyféle egyedülálló felületkezelés

A Synus termékcsalád négyféle felületkezelési eljárással vásárolható meg.

A ColorSystem minden korábbinál tartósabb színt ad a meggypiros és mogyoróbarna Synus tetőcserepeknek, az Elegant pedig a tégla, sötétbarna és fekete színűeket teszi rendkívül simává és ellenállóvá.

A Korall, Mocca és Moon típusok nemcsak színükben, de tartósságukban is különlegesek, köszönhetően a prémium felületkezeléseknek.

A Resistor felületkezelési eljárás jelenti a mai technológiai tudás legmagasabb szintjét, amely a fokozott színvédelmen túl olyan felület kialakítását teszi lehetővé a Korall és Mocca termékeknél, amely kidolgozottságával, felhasznált alapanyagaival a jelen kor egyik legmagasabb minőségét képviseli. Használatával a tetőcserepek felettébb ellenállóak, kemény felületkialakításuknak hála kiváló kopásállósággal rendelkeznek.

Nagymértékű védelemmel lép fel a mohásodás ellen, öntisztító hatásának köszönhetően esztétikus, hosszan tartó fényes megjelenést biztosít.

A modern tetődizájn népszerű tetőcserép színei a szürke és a fekete. A sötét tetőcserép azonban erőteljesebben melegszik fel, így ez esetben kiemelt jelentősége van a hővédelemnek. A Terrán Synus Moon tetőcserepeinél alkalmazott prémium felületkezelési eljárásával, a ClimaControllal a tetőcserepek közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el. Ezzel csökken a tetőtérre nehezedő hőteher, energiát spórolhatunk, valamint növekszik a komfortérzet is.

Napelemes tetőcserepek a rezsicsökkentésért

A lakásfelújítások során meghatározó szempont lehet a család áramszámlájának csökkentése. A Terrán Generon betoncserépbe integrált szolárcelláival tökéletes megoldást kínál, azok teljesen belesimulnak a tető síkjába, különleges esztétikai élményt nyújtanak úgy, hogy közben nem sérül a tető védelmi funkciója.

Napelemes Tetőcserép

A Terrán Generon kizárólag a gyártó Rundo és Zenit típusú síkcserepeivel kompatibilis: így ha eleve ezekből a termékcsaládokból választunk, akkor a későbbiekben elegendő csak annyi tetőcserepet lecserélnünk napelemesre, amennyire szükségünk van háztartásunk áramellátásához. Egy átlagos családi házban élő négytagú család esetében – 4-5 kWp-es rendszerrel számolva – ez hozzávetőlegesen 270 db Generon felhelyezését jelenti.

A Terrán a tetőfelújítás előtt állókat segíti megújult Terrán Tetőkalkulátorával, amellyel nagyságrendi árajánlat készíthető.