Környezettudatos építészettel a közgondolkodás formálásáért

Jövőnket mostani döntéseink határozzák meg

Terrántető

Önnek is fontos a felelősségteljes gondolkodás? Szeretné szemléletmódját minél több embernek, gyermekeinek is átadni? Ismerjen meg néhány közintézményi példát a betoncserép és a napelemes cserép használatára!

Életünket egyre inkább befolyásolja a környezettudatos gondolkodás. Ez a szemléletmód különösen fontos egy ingatlan felújításánál vagy építésénél is, a fenntarthatóság kiemelt szerepet kell, hogy játsszon mindennapjainkban. A tetőcserép és egy épület energiaellátásának kiválasztásánál nem csak arról döntünk, hogyan védekezünk az időjárás viszontagságaival szemben, és mivel varázsolunk kellemes hőmérsékletet a falak közé, a felelősség tehát nagy. A jövő világképét minden egyes újonnan épülő vagy felújított épület meghatározza, mivel ezek nagy hatással vannak a környezetre.

Unokáink is látni fogják

Fontos, hogy már most gondoljunk a jövő nemzedékére, arra, hogy minden, amivel hozzájárulunk épített környezetünk alakításához, komoly ökológiai lábnyommal rendelkezik, és igazán nem mindegy, hogy mit hagyunk örökségül gyermekeinknek, unokáinknak!

A Terrán tetőcserepek alapanyaga, a beton, több ezer éves múlttal rendelkezik, az egyik legnagyobb mértékben időtálló nyersanyag, amely számos pozitív tulajdonsággal bír, ezért kitűnő és hosszú távú megoldás a gyakran anyagi nehézségekkel küzdő intézmények számára is. Sok esetben ráadásul pályázatok, támogatások is társulnak egy-egy előremutató döntés meghozatalához.

Terrán tetőcseréppel felújított tetőszerkezet

Az évről évre megrendezésre kerülő Várépítő pályázat keretein belül például a Terrán jóvoltából adományként felajánlott beton tetőcserép az elmúlt két évben négy gyermekintézményhez került (Fráter Erzsébet Általános Iskola, Mezőgyáni Református, Missziói Egyházközség, Nagycsécsi Micimackó Óvoda, Dömösi Szivárvány Óvoda).

Példamutatás, fenntarthatóság

A Generon napelemes tetőcserép a cég környezettudatos szemléletének egyik eredménye. Sőt, mindezt egy következő szintre emeli, hiszen segít abban, hogy házunk minél nagyobb százalékban megújuló napenergiát használjon. Ezáltal nemcsak a villanyszámlát csökkenti, hanem otthonunk ökológiai lábnyomát is, ráadásul használatával jó példát mutatunk a jövő nemzedékeinek is.

A Bólyi Óvoda és Bölcsőde felújított épületén is egyértelműen fellelhetők a környezettudatos gondolkodás gyökerei.

Bólyi Óvoda és Bölcsőde tetőfelújítás Generonnal

Az óvoda mindig is szem előtt tartotta, hogy a gyermekeknek olyan szemléletet adjon át, amellyel tudatosan építhetik a jövőjüket, felelősséget vállalnak saját magukért, egymásért, valamint környezetükért is. A Bólyi Óvoda és Bölcsőde épületén napelemes tetőcserepet használtak, melynek révén nem csak egy innovatív megoldást ismerhettek meg a kisebbek. A GENERON egyik legnagyobb hozzáadott értéke számukra az, hogy a gyermekeknek megmutathatják általa, hogyan élhetnek ökotudatos életet, sőt, mindezt tapasztalati szintre tudják emelni, ezáltal az innovatív eszközök használata beépül a mindennapjaikba. A Terrán egyedülálló terméke azon kívül, hogy energiát termel az óvoda dolgozói és a kis csemeték számára – kompromisszumok, lemondások nélkül –, igazán esztétikus és jövőbemutató is, így igazán büszkék lehetnek intézményünk megjelenésére is.

Szívesen olvasna környezettudatos megoldásokról? Olvassa el Passzívházzal a fenntartható jövőért című cikkünket!

Környezetbarát tetőépítésen gondolkodik? Tudjon meg többet napelemes tetőcserepünkről, a Generonról!