Melyik cserép illik hozzánk?

Terrántető

Amikor építkezünk vagy felújítjuk házunkat, alapvető kérdés, hogy milyen cserepet válasszunk. A cserepeknek nem csupán védelmi, hanem természetesen esztétikai funkciója is van, hiszen ez adja meg a házunk végleges hangulatát. Számíthat a színe, formája, ára, tömege és a felületkezelési lehetőségek is.

Színek, trendek, formák

Tetőcserepet nem néhány évre, hanem hosszú évtizedekre választunk, ezért alapos megfontolást igényel, hogy melyik mellett tesszük le voksunkat. Akár építkezünk, akár felújítunk, az elsődleges kérdés házunk stílusa, tetőnk formája. Egy klasszikus épülethez nem passzolnak olyan cserepek, mint egy modern, minimalista házhoz. Fontos a szín, a forma, a különféle felületkezelések és természetesen a költségek is.

Ha fontos a súly: Synus

Felújítás során, amikor egy már meglévő épület cserepeit szeretnénk cserélni, fontos kérdés, hogy házunk tetőszerkezete elbírja-e majd az újakat. Ha a döntést alapvetően határozza meg a tetőcserepek súlya, akkor tökéletes választás a Terrán Synus: beton alapanyagának és kialakításának köszönhetjük, hogy egyszerre erős, de tömegét tekintve könnyű, így kevésbé terheli a tetőszerkezetet.

Cégünk 2014-ben vezette be a Synust, a Terrán legkönnyebb tetőcserepét, amely már a rá következő évben elnyerte a rangos Construma-díjat. Azóta is töretlen népszerűségnek örvend, titka éppen a kettősségben rejlik: súlya könnyű, ám szerkezete tömör, erős, ellenáll az időjárás viszontagságainak. Felújítást tervezők és újépítésű házakban gondolkodók egyaránt előszeretettel választják.

Klasszikustól a modern színekig, prémium felületkezeléssel

A Synus tetőcserép választásával nincs szükség kompromisszumra: kilenc színben érhető el a modern sötét árnyalatoktól, a téglavörösön át, egészen a meggypirosig vagy korallig.

Terran Synus 2

Ráadásul a Terrán legkönnyebb termékcsaládja négyféle felületkezelési eljárással kapható.

A ColorSystem felületkezeléssel a meggypiros és mogyoróbarna cserepek kapnak minden eddiginél tartósabb színt, a tégla, fekete és sötétbarna tetőcserepek rendkívüli simaságáról és még nagyobb ellenállóképességéről pedig az Elegant eljárás gondoskodik.

A Resistor felületkezelés a mai technológiai tudás egyik legmagasabb szintjét képviseli. A Synus Korall, Carbon és Mocca termékeknél használatával a fokozott színvédelmen túl rendkívül ellenálló, kemény, kiváló kopásállósággal rendelkező felületet kapunk. 

Igen népszerűek a sötét tónusú tetőcserepek, amelyekről tudni kell, hogy erőteljesebben melegszenek fel, így esetükben a hővédelemnek komoly jelentősége van. A Synus Moon cserepeknél a ClimaControl prémium eljárással a tetőcserepek közel 60 százalékkal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el. Ezzel csökken a tetőtérre nehezedő hőteher, és jóval komfortosabban érezzük magunkat.

A gazdaságos cserép: Renova Plus

A Renova Plust az a vásárlói igény ihlette, hogy a legjobb áron jussunk a tetőfedéshez szükséges cserepekhez úgy, hogy a minőségről ne kelljen lemondani. A kedvező árak mellett a Renova Plus tetőcserepek négyféle színben – fekete, tégla, sötétbarna és natúr –, ColorSystem felületkezeléssel érhetők el. A Renova Plus tetőcserép formája klasszikus hullámos, így a legtöbb épület hangulatához kiválóan illik. Tömege is ideális a tetőfelújításhoz.

Renova 1

TetőtÉpítek: mindenre választ kapunk, a legjobb döntéshez

Jól tudjuk, hogy amikor építkezésben vagy felújításban gondolkodunk, olyan területre tévedünk, amelyet kevésbé ismerünk. Rengeteg kérdés merülhet fel már a tervezgetés időszakában. Ahhoz, hogy a számunkra megfelelő döntést tudjuk meghozni, sok mindent kell mérlegelnünk és számos kérdést kell tisztáznunk. Nagy segítséget jelent, ha egyetlen platformon minden kérdésre választ kapunk: milyen cserepek illenek hozzánk, milyen tető mellett döntsünk, milyen szempontok számítanak az ereszcsatorna kiválasztásában, szükségünk van-e tető-hőszigetelésre, mit kell tudni a napelemes tetőcserépről vagy miért érdemes rendszerben gondolkodni. Már az inspirálódás, ötletgyűjtés fázisában komoly támogatást jelent, ha van hova fordulnunk. A Terrán TetőtÉpítek felületén minden, tetőépítéssel kapcsolatos kérdésre választ kapunk, olyanokra is, amelyek talán elsőre eszünkbe sem jutnak. Nem csupán információk, részletes adatok, hanem referenciafotók, kalkulátorok, kisfilmek és edukációs anyagok is segítenek az inspirálódásban, tervezésben, könnyítik meg a vásárlást, sőt a kivitelezést is.

Korábbi bejegyzésünkben a leggyakoribb tévhiteket vettük sorra a Generon, napelemes tetőcserépről.