Modern kivitel és hőkontroll találkozása a Terrán kínálatában

Terrántető

Ahogyan a legtöbb divatirányzat, úgy a tetőtrendek is folyamatosan változnak. Míg korábban a mediterrán stílus volt az uralkodó, napjainkban a letisztultabb forma- és színvilág, valamint a szürkés árnyalatok dominálnak leginkább. Egy minden igényt kielégítő tetőcserépnek azonban – a modern stílusjegyek mellett – funkcionálisan is meg kell felelnie a vásárlói, a tervezői, valamint a kivitelezői igényeknek. Egyes Terrán ZENIT tetőcserepek ClimaControl felületkezeléssel egyszerre felelnek meg a mai kor elvárásainak esztétikai szempontból, valamint a hőmérsékletszabályozás kívánalmainak is eleget tesznek.

A Terrán ZENIT tetőcserép a gyártó egyik legmodernebb terméke. A letisztult megjelenés új irányzatot teremtett a tetőfedésben dinamikusabb, karakteresebb megjelenése okán. A Terrán ZENIT cseréppel felszerelt tető nem mindennapi megjelenést kölcsönöz az otthon számára, kiemeli a környező ingatlanok közül, hiszen mágnesként vonzza a tekintetet. A modern design alapelemeinek megfelelően sötétebb árnyalatok uralják a palettát, fekete és szürke színek dominálnak a kínálatban. Carbon, Grafit, Onix, Gránit, Grosso-Onix, Space és Moon színekben elérhető, valamint két rendhagyó, egy rusztikusabb változatban, néven, továbbá egy vörösesebb tónussal, Mars elnevezéssel. Azok számára, akik egy kis érdekességet csempésznének a letisztult designba, a Zenit Ódon cserepet ajánljuk, amelynél a felrakást a gyártástechnológiából adódó véletlenszerű mintázatnak köszönhetően érdemes több raklap egyidejű felbontásával végezni az igazi kevert hatás elérése érdekében.

A sötétebb tónusú cserepek terjedésével azonban nagyobb a hangsúly a hőmérsékletszabályozás kérdésén is. A fekete erőteljesebben melegszik fel, hiszen az infravörös sugarak nagy részét azonnal elnyeli, ezt figyelembe véve pedig még inkább fókuszba kerül a hővédelem. A Terrán olyan, a Space, Moon és Mars színeknél alkalmazható felületkezelési módszert dolgozott ki, amellyel – más Terrán tetőcseréphez viszonyítva – akár 10°C-os hőmérsékletcsökkenés mérhető a hátoldalán. A ClimaControl eljárással kezelt cserepek közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el, mint felületkezelés nélküli társaik, így hatékony védelmet nyújtanak, csökken a tetőtérre nehezedő hőteher és növekszik a komfortérzet.

A ClimaControl eljárás a klíma megfelelő szinten tartása mellett nemcsak a rövid távú igények, hanem a hosszú távú célok kielégítését is szolgálja. A Terrán ClimaControl technikával kezelt cserepek felveszik a harcot az energiapazarlással szemben, így csökkentik vagy teljesen meg is szüntetik a légkondicionáló berendezések használatának szükségességét, vagyis hatékonyan redukálják az energiafelhasználást, az ebből fakadó plusz költségeket. Nem beszélve a környezet védelmében betöltött nélkülözhetetlen szerepükről sem.

A ClimaControl felületkezeléssel kérhető Terrán ZENIT tetőcserepek pénztárca- és környezetbarát megoldást, valamint esztétikus megjelenést jelentenek az ingatlan számára, ráadásul matt és fényes kivitelben is elérhetőek. Mivel tetőt egy életre választunk, érdemes hosszú távra tervezni, ráadásul a Terrán 50 év írásos garanciát vállal tetőcserepeire. Ha a modern design mellett a kifizetődő, gazdaságilag és a bolygó megóvása szempontjából is legmegfelelőbb kivitelezést szeretnénk választani, akkor a Terrán ZENIT ClimaControl a legjobb választás!