Piros pontot kapott a napelemes tetőcserép

Szakmai elismerésekkel büszkélkedhet a Generon

Terrántető

Generon napelemes tetőcserepünk olyan úttörő innováció, mely nemcsak a vásárlók, hanem a szakma elismerését is kivívta, hiszen gyakorlatilag két éve folyamatosan sikert sikerre halmoz. Legutóbb a RedDot Termékdizájn 2021 díjjal tüntették ki stílusos megjelenése miatt.

Innováció, ökotudatosság és esztétikum: a Generon napelemes tetőcserép hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a harcot a klasszikus szolárpanelekkel, ráadásul stílusos köntösbe burkolva.
Az áttörő újítás lényege, hogy a napcellákat speciális módon integráljuk az egyes tetőcserepekre, így azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos betoncserepekével.

Kompromisszumok nélkül

Tökéletes választás tehát azok számára, akik környezetbarát módon biztosítanák otthonuk energiaellátását, ugyanakkor nem szeretnék óriási, fekete táblákkal eltakarni a gondosan kiválasztott tetőcserepeket. A Generonnal minden egyes nap gyönyörködhetünk a tetőben, amikor hazaérkezünk, mégsem kell szoronganunk a klímaválság miatt, ha felkapcsoljuk a villanyt az esti olvasáshoz.

Nem véletlen, hogy egyre több otthonépítő és -szépítő szavaz bizalmat a napelemes tetőcserépnek: bevezetése óta már száznál is több otthon és középület energiaellátását biztosítja Generon rendszer. Emellett pedig számos hazai és nemzetközi szakmai elismerést is bezsebelt, ami még inkább alátámasztja, hogy valóban prémium minőségű, megbízható és jövőbe mutató megoldás.

Magyar újítás, világraszóló siker

2019-ben a hazai Construmán és a szlovákiai Coneco építőipari kiállításon is elnyerte a nagydíjat, majd a fenntarthatóság és energiahatékonyság jegyében szervezett hazai E.On Energy Globe Awardon hozta el a legrangosabb elismerést, vállalat kategóriában.

A tavalyi év sem múlt el sikerek nélkül. A floridai Energy CIO Insights magazin Európa legjobb 10 napelemtechnológia-szolgáltatója között ismerte el a Terránt. A floridai kiadvány azért tüntette ki a Generont, mert újradefiniálja a hagyományos napelem technológiát, valamint azért, mert úgy ítélték meg, hogy tökéletes 21. századi megoldást jelent, biztonságos, hatékony és esztétikus egyben.

A legfrissebb elismerés pedig szó szerint felteszi a (piros) pontot az i-re. A hatvanöt éves múltra visszatekintő Red Dot Awards-ot a világ legtekintélyesebb dizájn- és formatervezési díjaként tartják számon. A Termékdizájn kategóriában idén 60 országból érkeztek pályázatok, minden korábbinál nagyobb számban. A nemzetközi zsűri a tervezés minőségét és az innováció mértékét értékelte, a Terrán Generonnak pedig ilyen éles mezőnyben is sikerült kitűnnie, és elnyernie a RedDot Termékdizájn 2021 díjat.

Ezzel a magyar napelemes tetőcserép nemzetközi szinten is megcsillanthatja kiválóságát, hiszen bekerül az idei RedDot Design Évkönybe, valamint bemutatkozhat a szervezet honlapján és németországi múzeumában is.