Terrán AddOn az építészet és az építtetők szolgálatában

Újabb digitális fejlesztéssel segít a Terrán

Terrántető

A Terrán AddOn nemcsak az építészeknek hasznos, hanem mindazoknak, akik éppen most tervezik otthonukat, hiszen fotórealisztikus látványképen láthatják álmaik házát. Ráadásul a felület kiegészült a Terrán Generonra vonatkozó platformmal is.

A Terrán több mint egy évtizede fejleszt olyan speciális beépülő felületet, amelynek segítségével a Terrán tetőcserepek és kiegészítők tervekbe integrálása egyszerűvé válik. A közelmúltban a cég megújította és kiegészítette az ArchiCAD program alá beépülő Terrán AddOnt, ami nem csak az építészeknek, tervezőknek nagy segítség. Ha éppen építkezünk vagy felújítjuk tetőnket, akkor fontos, hogy pontos képet kapjunk arról, hogyan fog kinézni álmaink otthona. Ez laikusként egyáltalán nem könnyű feladat, ám a Terrán megújult AddOn felületével mindez egyszerűvé válik: az építész által megtervezett tetőnkről fotórealisztikus látványképet kaphatunk már a tervezés fázisában. A Terrán AddOn a széleskörű felhasználói igényeknek megfelelve egy komplex tervezéstámogató felületet kínál, amelynek segítségével minden releváns, fontos információ elérhető. Nemcsak a tetőcserepekről, hanem a kiegészítő termékekről is elérhető minden hasznos adat, így az építész segítségével mindössze néhány kattintással több lehetőséget is megnézhetünk, milyen szín, formavilág passzol majd a házunkhoz, ezzel lényegesen megkönnyítve a döntést. A megújult Terrán AddOn felületen láthatjuk az anyagszükségletet, ez alapján mi magunk is könnyen kiszámíthatjuk a várható költségeket.

Terrán AddOn tervezőfelület

Azoknak, akik napelemes tetőcserép megoldásban gondolkodnak, mostantól a Terrán AddOn felületen a Terrán Generonról is naprakész információk állnak rendelkezésre. A Terrán Generon napelemes tetőcserép lényege, hogy a napelemes rendszert a tetőcserépbe integrálják úgy, hogy minden egyes cserép külön-külön szolárpanelként működik. A napelemes tetőcserép egyszerre ötvözi a környezettudatosságot, az energiatakarékosságot, de az esztétikai szempontokról sem kell lemondanunk, hiszen a többszörösen díjazott termék szakít az állványzatra szerelt szolárpanel megoldással, tartósságára pedig többek között a betoncserép alap is garancia.

Beépített Generon napelemes tetőcserép látványterve

Ha Terrán Generon napelemes cserépben gondolkodunk, akkor a megújult Terrán AddOn felületen már a tervezés fázisában 3D-ben láthatjuk a háztetőnkre beépített napelemes tetőcserepeinket, így az esztétikai előnyök is látványosak lesznek.

A napelemes megoldások egyre népszerűbbek, de nem könnyű eligazodni a fogalmak erdejében. Korábbi bejegyzésünkből megismerheti a legszükségesebb napelemes alapfogalmakat, hogy már a tervezés fázisában képben legyen, és megfelelő döntést tudjon meghozni.