Tavaszi tető nagytakarítás. Mik a leghatékonyabb módszerek?

Terrántető
Rain Gutters Pressure Cleaning

Ha beköszönt a tavasz, akkor kezdődhet a hagyományos nagytakarítás. A ház és a kert rendbetétele mellett azonban hasznos és szinte nélkülözhetetlen a tető karbantartása is. Az esetleges balesetek és károsodások ugyanis megfelelő ápolással elkerülhetők. Nem elég kétévente csak átnézni a szerkezetet, hiszen rendszeres takarítással a saját dolgunkat is megkönnyíthetjük, valamint rengeteg pénzt és nyugtalankodást spórolhatunk meg.

Dirty Roof And Gutter Requiring Cleaning

MILYEN SZENNYEZŐDÉSEK VESZÉLYEZTETIK A TETŐT?

Az esztétikai változások mellett az évek alatt rengeteg viszontagságot kell átélnie tetőknek. Az eső és hó okozta károk, a jegesedés, valamint a szmog erősen kikezdi a cserepek felületét. A savas kémhatású folyadék folyamatos maró hatása évről évre egyre nagyobb mértékben koptatja a felszínét. A lehulló csapadék mellett mohák és algák is előszeretettel telepednek meg a szerkezeten. Ezek a mélyebb hézagokba is beférkőzve, olyan helyekre juttatnak nedvességet, ahol közvetlenül a tető szerkezetét rongálják. Eltömítik a fedőanyagok közötti hézagokat, melyek csepegésekhez és beázásokhoz vezetnek.

MIÉRT ÉRDEMES TISZTÍTANI?

A tisztítás során nemcsak megszabadulunk a nem kívánt szennyeződésektől, de a felületi karbantartás hatására olyan sérüléseket is észrevehetünk, amiket a kosz eltakart. A felfedett károkat ezt követően hatékonyabban és gyorsabban tudjuk orvosolni, megelőzve a nagyobb sérüléseket.

A praktikusság mellett természetesen esztétikai szerepe is van a tisztításnak. Egy-egy ilyen alkalom után teljesen felfrissülnek a cserepek, színük újjászületik, és olyan látványt nyújt az összhatás, mintha most cseréltük volna le az egész tetőszerkezetet.

MIVEL ÉS MILYEN GYAKRAN TISZTÍTSUNK? SZÜKSÉG VAN SZAKEMBER SEGÍTSÉGÉRE?

A gombásodás és algásodás megelőzése érdekében a legoptimálisabb, ha 5-7 évente végezzük el az esedékes tetőnagytakarítást. Itt érdemes megemlíteni, hogy a leghatékonyabb és legbiztonságosabb megoldás, ha szakember segítségét kérjük. Igaz, nem a legolcsóbb megoldás, de mindenképpen kifizetődőbb, mint a tető végleges meggyengülése miatt szükséges teljes csere. Nem beszélve a balesetek kockázatának elkerüléséről.

Roof And Gutters Cleaning

A szakemberek teljes körű szolgáltatás keretén belül nagynyomású vízzel alaposan lemossák a cserepeket. Ezt követően több rétegben átfestik felszínüket, továbbá vízlepergető, UV védelemmel ellátott vegyszerrel kezelik, ezzel meghosszabbítva a cserepek élettartamát. Fontos azonban, hogy mielőtt szakembert bízunk meg a tisztítással, alaposan tájékozódjuk az alkalmazott eljárással kapcsolatban, hiszen nem minden szakember dolgozik ugyanazzal a munkamechanizmussal.

Amennyiben önállóan szeretnénk megoldani a nagytakarítást, először is szükségünk lesz egy magas nyomású vízágyúra, melyet számos kölcsönzőben kibérelhetünk. Jó alaposan mossuk át a cserepek felszínét a géppel. Amikor a nagy szennyeződésektől megszabadultunk, alkalmazhatunk gomba és algaölő vegyszereket is. Ezek sokkal intenzívebben tisztítanak, mint a sima víz. Ha biztosra szeretnénk menni, a vízágyú mellett használjunk kefét is.

Roof Cleaning With High Pressure