Tökéletes tetőszerkezet kialakítás a legkiválóbb padlástérhez

Terrántető

Megérkezett az igazi tél, a bekuckózós, meghitt esték ideje. Az olvasás, filmnézés, családi és baráti együttlétek mellett ez az évszak azonban a tervezgetésről, álmodozásról is szól. Ha családi házban él, és padlástér kialakításán vagy átalakításán gondolkodik, esetleg költözést tervez a közeli jövőben, az új otthonban pedig aktuális lesz a megfelelő tetőtér kiépítése, érdemes átgondolni, melyek azok a kiegészítő elemek, amelyekkel praktikussá teheti a tetőt.

Átvilágító cserép

A padlástér egyik legfontosabb eleme a fény, főleg abban az esetben, ha az lakótérként is funkcionál, ráadásul felülről beszűrődve különleges hangulatot teremt, így az esztétikai élményhez is hozzájárul.

Egy cserép esetében – az esztétikai funkció betöltésén túl – azonban az is lényeges, hogy technikailag megfeleljen az elvárásoknak. A Terrán kínálatában megtalálható átvilágító cserép formája tökéletesen belesimul a felületbe, mérete pedig megegyezik az alapcserepekével. Rögzítése nem ún. szegezéssel, hanem külön tartókapcsokkal történhet, két ponton. Az átlátszó műanyag ellenáll a cserépfedést érő mechanikai, időjárási hatásoknak.

Alkalmazza Renova Plus, Coppo, Danubia vagy Standard tetőcserepek mellett.

Padlaster Teto

Univerzális tetőkibúvó ablak

A tökéletes fényviszonyok megteremtésén túl rendkívül fontos, hogy biztosított legyen a tetőre való kijutás lehetősége is. Egyrészt a tisztítás, másrészt a karbantartás miatt, különös tekintettel a kéményre. Univerzális tetőkibúvó ablak segítségével ez könnyedén megoldható, a speciális nyílászáró ezenkívül elősegíti a fény beáramlását, valamint a tetőtér szellőztetését is.

A műszárított, ragasztott faanyagból készülő, rovar és gombavédő, vákuumimpregnálással, integrált alumínium burkolókerettel készülő, polikarbonát ablakszárny a helyszíni beállítástól függően bármelyik irányba vagy felfelé nyitható, a pántok kiakasztásával pedig a teljes nyílást szabaddá lehet tenni. A kibúvót célszerű a kémény közelében elhelyezni, hogy tisztításakor egyszerűen meg lehessen azt közelíteni. Rögzítése az ácsszerkezethez javasolt, az ablakra szerelt hevederekkel. Felhelyezéskor ügyeljünk arra, hogy az ablak körül a vízzárás gondosan elő legyen készítve.

Alkalmazza Renova Plus, Coppo, Danubia, Rundo, Standard, Synus, Zenit tetőcserepek mellett.

Biztonsági járórács

A karbantartás, tisztítás során kiemelt szerepet kell, hogy kapjon a biztonság, amelyet biztonsági járórács felhelyezésével nagymértékben támogathatunk. Természetesen esztétikai okokból nem szükséges a tetőn mindenhova elhelyezni, de a kémény közelében célszerű beépíteni az ellenőrzések megkönnyítése érdekében. A rács a járóelemhez hasonló szerelvénnyel erősíthető a tartószerkezethez, a tartónak pedig a hullámos cserepek völgyrészébe kell feküdnie. Figyeljen arra, hogy a Rundo és a Zenit cserepek esetében a rácstartó lábai nem támaszkodhatnak az oldalhoronyra. A vízszintes járófelület csavarokkal könnyen beállítható, a járórácsot a rácstartóhoz, a korlátszettet a járórácshoz rögzítendő.

Szeretne teljesen felkészült lenni? Még több tippért olvassa el Apró részlet vagy szerkezetmentő megoldás? című cikkünket, ami az esőelvezetés problémájával foglalkozik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük