Tökéletes tetőszerkezet kialakítás a legkiválóbb padlástérhez

Terrántető

Megérkezett az igazi tél, a bekuckózós, meghitt esték ideje. Az olvasás, filmnézés, családi és baráti együttlétek mellett ez az évszak azonban a tervezgetésről, álmodozásról is szól. Ha családi házban él, és padlástér kialakításán vagy átalakításán gondolkodik, esetleg költözést tervez a közeli jövőben, az új otthonban pedig aktuális lesz a megfelelő tetőtér kiépítése, érdemes átgondolni, melyek azok a kiegészítő elemek, amelyekkel praktikussá teheti a tetőt.

Átvilágító cserép

A padlástér egyik legfontosabb eleme a fény, főleg abban az esetben, ha az lakótérként is funkcionál, ráadásul felülről beszűrődve különleges hangulatot teremt, így az esztétikai élményhez is hozzájárul.

Egy cserép esetében – az esztétikai funkció betöltésén túl – azonban az is lényeges, hogy technikailag megfeleljen az elvárásoknak. A Terrán kínálatában megtalálható átvilágító cserép formája tökéletesen belesimul a felületbe, mérete pedig megegyezik az alapcserepekével. Rögzítése nem ún. szegezéssel, hanem külön tartókapcsokkal történhet, két ponton. Az átlátszó műanyag ellenáll a cserépfedést érő mechanikai, időjárási hatásoknak.

Alkalmazza Renova Plus, Coppo, Danubia vagy Standard tetőcserepek mellett.

Padlaster Teto

Univerzális tetőkibúvó ablak

A tökéletes fényviszonyok megteremtésén túl rendkívül fontos, hogy biztosított legyen a tetőre való kijutás lehetősége is. Egyrészt a tisztítás, másrészt a karbantartás miatt, különös tekintettel a kéményre. Univerzális tetőkibúvó ablak segítségével ez könnyedén megoldható, a speciális nyílászáró ezenkívül elősegíti a fény beáramlását, valamint a tetőtér szellőztetését is.

A műszárított, ragasztott faanyagból készülő, rovar és gombavédő, vákuumimpregnálással, integrált alumínium burkolókerettel készülő, polikarbonát ablakszárny a helyszíni beállítástól függően bármelyik irányba vagy felfelé nyitható, a pántok kiakasztásával pedig a teljes nyílást szabaddá lehet tenni. A kibúvót célszerű a kémény közelében elhelyezni, hogy tisztításakor egyszerűen meg lehessen azt közelíteni. Rögzítése az ácsszerkezethez javasolt, az ablakra szerelt hevederekkel. Felhelyezéskor ügyeljünk arra, hogy az ablak körül a vízzárás gondosan elő legyen készítve.

Alkalmazza Renova Plus, Coppo, Danubia, Rundo, Standard, Synus, Zenit tetőcserepek mellett.

Biztonsági járórács

A karbantartás, tisztítás során kiemelt szerepet kell, hogy kapjon a biztonság, amelyet biztonsági járórács felhelyezésével nagymértékben támogathatunk. Természetesen esztétikai okokból nem szükséges a tetőn mindenhova elhelyezni, de a kémény közelében célszerű beépíteni az ellenőrzések megkönnyítése érdekében. A rács a járóelemhez hasonló szerelvénnyel erősíthető a tartószerkezethez, a tartónak pedig a hullámos cserepek völgyrészébe kell feküdnie. Figyeljen arra, hogy a Rundo és a Zenit cserepek esetében a rácstartó lábai nem támaszkodhatnak az oldalhoronyra. A vízszintes járófelület csavarokkal könnyen beállítható, a járórácsot a rácstartóhoz, a korlátszettet a járórácshoz rögzítendő.

Szeretne teljesen felkészült lenni? Még több tippért olvassa el Apró részlet vagy szerkezetmentő megoldás? című cikkünket, ami az esőelvezetés problémájával foglalkozik!