Beton – a Terrán tetőcserepek időtállóságának titka

Terrántető

A minőségi, de ezzel egyidejűleg esztétikus és tartós termékek gyártási folyamata a jó alapanyagok kiválasztásával kezdődik. Az ilyen nehéz és kulcsfontosságú döntéseknél érdemes visszanyúlni a gyökerekhez, és számításba venni őseink tapasztalatait, praktikáit, eredményeit. A már évezredekkel ezelőtt bevált módszerek modern fejlesztésekkel történő párosítása a legsikeresebbnek bizonyuló kombinációkat alkotják, melyekkel nemcsak a mai kor elvárásainak, de a jövőbeli kihívásoknak is eleget tehet egy termék.

BETON BIZTOS MEGOLDÁS

Ezen koncepcióból kiindulva a beton, mint tetőcserép-alapanyag, a legkiválóbb választás, hiszen már több évezreddel ezelőtt is nélkülözhetetlen elemként tartották számon az építőiparban. Az ókori görögöktől a rómaiakon át számtalan kultúrában használták eredményesen. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a mai napig megannyi világhírű, betonból készült épület sértetlen formájában tekinthető meg. A beton – azon túl, hogy időtálló – természetbarát tulajdonsága miatt is kiemelkedő nyersanyagnak bizonyul, hiszen a hevített, majd porrá őrölt mészkő, a folyami homok, a víz és a vas-oxid elegyéből készült cserepek, összökológiai szempontból egyértelműen környezetbarátnak tekinthetők.

Pantheon B&w

FENNTARTHATÓ GYÁRTÁS

Ezt az álláspontot szilárdítja a gyártási folyamat minőségére helyezett fokozott hangsúly is. A Terrán tetőcserépgyártó üzem napelemmel működtetett rendszere csökkenti a cserépgyártás során felhasznált energiamennyiséget és károsanyag-kibocsátást. Emellett azonban, a gyártási folyamat alatt keletkezett technológiai víz is újrahasznosításra kerül. Visszaforgatásával több eljárás alatt is felhasználható lesz, ezzel csökkentve a környezeti terhelést.

Olympus Digital Camera

TERRÁN BETONCSEREPEK

A beton sajátosságai kiváló tulajdonságokkal ruházzák fel a Terrán tetőcserepeket is, melyek a természetes alapanyagoknak köszönhetően mind esztétikailag, mind praktikus okokból tökéletesen kielégítik a vásárlók igényeit. A beton tömörsége miatt a csapadékot teljes mértékben elvezetik, így az nem hatol be a pórusok közé, vagyis a víz fagyás-olvadás ciklusai se a cserepeket, se a tetőszerkezetet nem károsítják.  Ezenfelül tökéletes védelmet biztosítanak még a leghevesebb viharokkal szemben is, hiszen a betoncserép – súlyából adódóan – optimálisan rögzül a tetőszerkezethez.

A Basic felületkezelési eljárásnak köszönhetően az elemek ellenállók az időjárással, a szennyeződésekkel, a mohásodással, valamint az a UV-sugarakkal szemben, de az is lényeges, hogy a betoncserepek felületén kiválóan alkalmazhatók olyan speciális felületkezelési módszerek is, mint a színvédelemért felelős Colorsystem, a hőmérsékletoptimalizáló ClimaControl vagy a prémium kategóriás Resistor.

Feluletkep

A betoncserepeknek továbbá nagyon magas a felületmechanikai igénybevehetősége, így a nagyobb tömegű hó és jég ellen is megfelelőek. A termelési eljárással biztosítható a változatlan forma, mely az elemek pontosabb összeilleszthetőségét teszi lehetővé, ezzel megkönnyítve a felrakás és a javítás fázisait. Praktikussága mellett esztétikai tulajdonságai is kedvezőek, hiszen egységes szerkezetének köszönhetően felületi kopása sem érzékelhető.