Napelemes tetőcserepet szeretne? Ezeket érdemes tudni róla

Villamos energiát az otthonok számára Terrán Generonnal!

Terrántető

Szolár tetőcserepet helyezne fel otthonára, de vannak kérdései, amikre még nem kapott választ? Olvassa el cikkünket, és tudjon meg minél több részletet a Terrán Generon napelemes tetőcserépről. Többek között megismerheti az innovatív termék teljesítményére vonatkozó adatokat, az optimális elhelyezésének feltételeit, valamint, hogy milyen cserepekkel kompatibilis.

Rontja-e a ház összképét a felhelyezett napelemes tetőcserép?

Ideje elfelejteni a tető síkja fölé telepített, hatalmas napelemtáblákat! A Terrán Generon hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a harcot a klasszikus szolár panelekkel, ráadásul az általa kínált esztétikai élmény is sokkal nagyobb. Otthona az utolsó részletig – madártávlatból és közelről tekintve is – páratlan szépségű lehet. Nem kell a technika javára kompromisszumokat kötnie!

A betoncserépbe integrált napcelláknak köszönhetően nincs felesleges tetőáttörés, ezáltal a termék prémium megjelenést biztosít az ingatlan számára, és növeli annak értékét. Az otthona így illeszkedik egy modern utcaképhez, vagy éppen kitűnik a többi ház közül. A magas minőség által nyújtott életérzés egy emberöltőn keresztül elkíséri tulajdonosát. Legyen Ön is az úttörők között, akik innovatív megoldásokat alkalmaznak otthonuk építésénél vagy felújításánál.

Mit tegyek, ha most kell tetőt cserélnem, de a jövőben szívesen választanám a Generont?

Gondoljon már most a jövőre! Amennyiben később tervezi Terrán Generon tetőcserép beszerzését, de most aktuális a tetőcsere, válassza a Zenit vagy Rundo termékcsalád elemeit, amelyek mérete és formája tökéletesen illeszkedik a napelemes tetőcserép paneleihez és belesimulnak a tető síkjába. Első ránézésre annyi különbség látható csupán, hogy a Generonon megcsillan a napfény, ezzel is azt üzenve, hogy ez a tető – és az alatta lévő család – igazán naprakész. Érkezzen Ön is minden nap haza egy szemet gyönyörködtető otthon látványára!

4

Fontos számomra a fenntarthatóság. Jó választás számomra a Generon?

2020-ban, a fokozódó klímaválság évében különösen fontos, hogy milyen termékekkel vesszük körül magunkat, milyen technológiákkal építkezünk. A tetőcserép és házunk energiaellátásának kiválasztásánál nem csak arról döntünk, hogyan védekezünk az időjárás viszontagságaival szemben, és mivel varázsolunk kellemes hőmérsékletet otthonunkba. A jövő világképét minden egyes újonnan épülő vagy felújított épület meghatározza, hisz ezek nagy hatással vannak a környezetre.

Gondoljon a jövő nemzedékére, arra, hogy minden, amivel hozzájárul épített környezetünk alakításához, komoly ökológiai lábnyommal rendelkezik, és igazán nem mindegy, hogy mit hagyunk örökségül gyermekeinknek, unokáinknak!

A Terrán Generon alapja – a betoncserép – már önmagában véve környezetbarát megoldás, amelyet hatásvizsgálattal is kimutattak. A kutatómunka során különböző tetőfedő anyagok előállításának lépéseit, folyamatát hasonlították össze, az elemzés pedig rávilágított arra, hogy a betoncserép gyártás energiafelhasználás és környezetterhelés szempontjából az egyik legjobb helyen végez. Ez többek között annak köszönhető, hogy a beton kötési folyamata hőt termel. Bizonyos körülmények között ez elég az ideális érlelési hőmérséklethez, máskor azonban (főleg télen) rá kell segíteni.

Többlethő keletkezése esetén azonban az energiafelesleggel pl. a gyártócsarnok fűtése is megoldható, ezenfelül a technológiai víz is újrahasználható.

A Generon ennek a környezettudatos szemléletnek (is) az eredménye. Sőt, mindezt egy következő szintre emeli, hiszen segít abban, hogy házunk minél nagyobb százalékban megújuló napenergiát használjon. Ezáltal nemcsak a villanyszámlát csökkenti, hanem otthonunk ökológiai lábnyomát is.

5

Milyen mennyiségű napelemes tetőcserépre van szükségem a házamhoz?

Egy átlagos családi ház tetőfelülete 200-250 négyzetméter, és ahhoz, hogy a család teljes villamosenergia-igényét fedezni tudják, a Terrán Generon szolárcseréppel a tetőfelület 15-20 százalékát, vagyis mintegy 20-40 négyzetmétert kell lefedni.

Egy normál családi ház tetejének befedéséhez általában kétezer cserépre van szükség. Egy négyfős háztartás átlagos (4-5 kwatt) energiafogyasztását alapul véve ebből csupán 300-330 darab napelemes cserép az a mennyiség, amely már biztosítja a négyfős család energiaszükségletét.

A Terrán Generon hatékonyságban és teljesítményben is felveszi a harcot a klasszikus szolár panelekkel, ráadásul az általa kínált esztétikai élmény is sokkal nagyobb. A modul befoglaló mérete 330 mmx420 mm, azonos a Terrán Zenit cserép méretével.

Azoknak, akik később tervezik Terrán Generon tetőcserép beszerzését, de most aktuális a tetőcsere, a Zenit vagy Rundo termékcsalád elemeit ajánljuk, amelyek mérete és formája tökéletesen illeszkedik a napelemes tetőcserép paneleihez és belesimulnak a tető síkjába. Első ránézésre annyi különbség látható csupán, hogy a Generonon megcsillan a napfény, ezzel is azt üzenve, hogy ez a tető – és az alatta lévő család – igazán naprakész.

A Terrán Generon egyelőre kizárólag Terrán Zenit és Terrán Rundo tetőfedésbe építhető be.
Beépíthető-e más típusú cserépfedésbe a Generon?

Abban az esetben igen, amennyiben a meglévő fedés Terrán Zenit vagy Rundoval készült.
Milyen követelményei vannak a Terrán Generonnal való fedésnek?
• min. 7,5 cm-es átszellőztetett légrés
• nagy hőállóságú, hosszú élettartamú tetőfólia (MediFol Longlife, Medifol TOP 270, MediFol Silver)
• min. 20° tetőhajlásszög

3

Mekkora méretű a Terrán Generon?

A Terrán Generon modul befoglaló mérete 330 mm x 420 mm, azonos a Terrán Zenit vagy Rundo cserép méretével.

Mekkora teljesítményű a Terrán Generon?

Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 db/m2 elhelyezés esetén ez 167 W/m2-t tesz ki.

Mi a teendő meghibásodás esetén?

A Generonra nem jellemző a meghibásodás, de ha egy elemnél mégis eltérés érzékelhető, akkor az könnyen cserélhető. További pozitívum, hogy 1 elem meghibásodása nem okozza a teljes kör kiesését. Fontos tudni, hogy egy elem nem megfelelő működése 15 Wp teljesítménykiesést eredményez, ami elenyésző az összteljesítményhez képest, a fogyasztó számára így ez nem jár észlelhető változással.

Mekkora helyigénye van a Terrán Generonnak?

1 kWp teljesítményű mező kb. 6 m2 tetőfelületet igényel.

Kihasználható-e a teljes tetőfelület a Generon telepítése szempontjából?

Azok az összefüggő tetőszakaszok használhatók ki, amelyeknek a tájolása megfelelő. A tetőfelület széleitől (orom, falszegély, tetőgerinc, eresz, vápa) és a tetőfelépítményektől (kémény, tetőablak stb.) legalább két cserépnyi (kb. 60 centiméternyi) távolságot kell hagyni. Ezeket a tetőfelületeket Terrán Zenit vagy Rundo cseréppel kell fedni.

Mi az optimális elhelyezés?

Az optimális elhelyezés Magyarországon a déli tájolású, 35 fokos hajlásszögű tetőkön lehetséges. Az optimális tájolástól való kisebb eltérés keleti vagy nyugati irányban nem jár vállalhatatlan termeléskieséssel. Szintén nem jár jelentős kieséssel az optimális hajlásszögtől való 5-10 fokos eltérés. Szaktanácsadóink segítenek az optimális fedéskép kitalálásában annak érdekében, hogy a legszebb legyen a tető megjelenése.

Felhelyezhető-e a Terrán Generon több, egymással összefüggő tetőszakaszra?

Igen, felrakható, a szolár rendszerekre általánosan érvényes kötöttségekkel. Csak azonos tájolású és hajlásszögű szakaszok köthetők egy áramkörre.

Hogyan tudom felhasználni a termelt áramot?

A termelt áramot egy inverter alakítja át, amelyet egy ad-vesz mérőórán keresztül a szolgáltatói hálózatra táplálunk be. Az éves energiamérleg alapján történik az elszámolás az áramszolgáltatóval.

Hány év garanciát ad a Terrán a Generonra?

Egy újabb érv a Generon mellett: míg a legtöbb nagypaneles rendszert külföldi cégek gyártják, ezt itthon készítjük és szereljük össze. Velünk biztonságban tudhatja beruházását, a hazai gyártásnak köszönhetően bármilyen kérdés, felmerülő probléma esetén könnyen és gyorsan elérhető a megoldás. Napelemes tetőcserepeink teljesítményére 20 év garanciát vállalunk.

Hogyan kaphatok árajánlatot?

Ha ön is szeretne naprakész tetőt, kérjen személyre szabott ajánlatot honlapunkon. Elég megadnia néhány adatot, és az automatizált rendszer elkészíti önnek a kalkulációt. Természetesen, ha úgy kívánja, lehetőség van személyes vagy telefonos konzultációra is.
Weboldal: www.terran-generon.hu

Vannak már tapasztalatok a Generon használatával kapcsolatban?

Cégünk 2019-ben kezdte meg a Terrán Generon értékesítését, azóta számos pozitív visszajelzés érkezett azoktól, akik termékünket választották.

Tekintse meg néhány referenciánkat bemutató kisfilmünket!

Válassza Ön is a forradalmi innovációt, a Generon napelemes tetőcserepet!

Szívesen olvasna környezettudatos megoldásokról? Olvassa el Passzívházzal a fenntartható jövőért című cikkünket!

Környezetbarát tetőépítésen gondolkodik? Tudjon meg többet napelemes tetőcserepünkről, a Generonról!