A hazaiban tényleg több van

Terrántető

Akár építkezünk, akár felújítunk, a vásárlás egyet jelent a bizalommal. De miért jó, ha hazai terméket vásárolunk? Tényleg nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat? Számít a bolygónak, ha az építkezéshez szükséges anyagok kevesebbet utaznak?

Amikor építkezünk vagy felújítunk, olyan területen kell döntéseket hoznunk, amelyet kevésbé ismerünk, ám hosszú évtizedekig hatással lesz az életünkre. Ez nem egyszerű feladat, kulcsfontosságú, hogy minden részletet megismerjünk már az ötletelés, tervezgetés fázisában is. A Terrán több platformon is releváns információkkal segíti a választást, blogunkon érdekes és informatív cikkekkel jelentkezünk, honlapunkon a vállalat egész története és működése transzparensen lekövethető. A Terrán TetőtÉpítek oldalán pedig minden, a tetőépítéssel kapcsolatos kérdésre igyekszünk választ adni, nem csupán hasznos és részletes információkkal, adatokkal szolgálunk, hanem referenciafotók, edukációs anyagok, videók és kalkulátorok segítik az inspirálódást, a tervezést, könnyítik meg a vásárlást.

A hazaival többet kapunk

Jogos igényünk, hogy egy termék a magas minőség mellett megbízható, ellenőrzött forrásból, leinformálható gyártótól származzon és a lehető legrövidebb utat tegye meg a gyártástól a felhasználókig. Ezért felértékelődött a helyben előállított, minőségi és a környezetet a lehető legkisebb mértékben megterhelő termékek és vállalkozások szerepe. Amikor hazai terméket vásárolunk, akkor nemcsak abban lehetünk biztosak, hogy ökológiai lábnyomunk kisebb lesz, hanem abban is, hogy hazai vállalkozókat és így a hazai gazdaságot erősítjük. Ezek a szempontok vezettek bennünket, amikor beléptünk a Magyar Termék védjegyet használók körébe, jelenleg egyetlen nem FMCG vállalatként.

A Magyar Termék védjegyet azok a termékek kaphatják meg, melyek 100 százalékban magyar alapanyagból, Magyarországon készülnek, valamint a felhasznált alapanyagokat – a nyersanyag bányászatától a termelésig – Magyarországon állítják elő. A Terrán tetőcserepei itthon készülnek, hazai alapanyagokból, a bányától a háztetőig a teljes folyamat itthon történik, már több mint 100 éve.

A felelősség lehetőség is

Dji 0619

Az építőiparnak óriási felelőssége van a környezetvédelemben, de ez a felelősség lehetőség is egyben: a fenntarthatóságba beletartozik a környezetbarát anyagok felhasználása csakúgy, mint az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások használata, a minél környezetkímélőbb gyártási folyamatok és a lehető legrövidebb szállítási útvonal is. A Terrán környezettudatos szemlélete többek között a napelemes innovációban jelenik meg markánsan. Ráadásul a Generon napelemes tetőrendszer már nemcsak fekete, hanem piros színben is elérhető, így azoknak is kitűnő választás, akik a klasszikusabb cserépfedési színeket kedvelik. A nemrégiben indult Napenergia Plusz pályázat segítségével a Terrán Generon napelemes tetőrendszer is megvalósítható otthonunkban: a beruházás költségeinek maximum 66%-át, de legfeljebb 5 millió forintot igényelhet a pályázó.

A Magyar Termék védjegy egyet jelent a megbízhatósággal, a minőséggel és a környezetünk megóvásával is.  A hazai termékekben több van, az itthon készült tetőcserép garancia a minőségre és a fenntarthatóságra is.

Korábbi bejegyzésünkben arról írtunk, hogyan korszerűsíthetjük otthonunkat.