Most jött el a tetőfelújítás ideje

Terrántető

Otthonunk korszerűsítésére számos érvünk van: a jelentős fenntartási költség- megtakarítás mellett az értéke is magasabb egy felújított épületnek az ingatlanpiacon. Mutatjuk, hogy miért éri meg éppen most a tetőfelújítás és miért a Terránnal.

Itt az ideje, ráadásul támogatást is kaphatunk rá

Beköszöntött a felújítások, építkezések ideje, részben a kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően. Másrészt sokan most szembesülhetnek azzal, hogy jelentős összegbe került az őszi-téli rezsiköltségük, és sok jót nyáron sem remélhetnek, hiszen a hűtés, a légkondicionálás újabb kiadást jelent majd egy korszerűtlen, szigetelés nélküli házban. Fontos kérdés, hogy nyáron ne legyen túl meleg az otthonunkban, télen pedig ne legyen túlzott a hőveszteség. Komoly megtakarítást hozhat mind a rezsiköltségekben, mind a felhasznált energia mennyiségében a korszerűsítés, legyen szó a padlásfödém vagy a tető hőszigeteléséről, vagy éppen a fűtés modernizálásáról. Bármivel is fűtünk és hűtünk, ha nincs megfelelő hőszigetelés, azt a pénztárcánk és a Föld is megsínyli.

A tető és a határoló falak találkozása igen lényeges kérdés a teljes épület hőszigetelése szempontjából, a hőhídmentesség szinte kivitelezhetetlen megfelelő szigetelés nélkül. A Terrán nem csupán minőségi betoncserepeket kínál az építkezni vagy felújítani tervezőknek, hanem MediCOMFORT tető-hőszigetelő rendszere hosszú távon biztosítja a komfortos és energiahatékony lakóteret. Ráadásul a MediCOMFORT alkalmazásával egyszerre alakítható ki a hőszigetelés és az alátétfedés. A tető-hőszigetelő rendszer különböző típusai alkalmazhatók felújításkor, valamint újépítés során is.

Kedvez az idő a felújításra azért is, mert hamarosan elindul az otthonfelújítási program, amely direkt az energetikai korszerűsítést hivatott szolgálni. Ennek részleteiről ITT írtunk bővebben.

Itt az ideje, hiszen értéknövelő beruházás is

Synus Sotetbarna

Az ingatlanpiacon az energia drágulása és az annak nyomán kialakult energiakrízis miatt a vevők számára még fontosabbá váltak az otthonok fenntartási költségei.  Ez jól tetten érhető az eladó szigetelt, valamint szigetelés nélküli lakóingatlanok átlagos négyzetméterára közötti különbségekből is. Az ingatlan.com tavaly őszi elemzése szerint a korszerűbb ingatlanok értékesebbek, az energiahatékonyság javítása egyre inkább megtérülő beruházás. A fővárosban akár 26 százalékos eltérés is mutatkozhat egy korszerű és egy korszerűtlen ingatlan négyzetméter árában, de a vármegyeszékhelyeken is jelentős – akár 21 százalékos – az értéktöbblet. Tehát nem csupán a fűtési-, hűtési kiadások csökkentése vagy környezetvédelmi szempontok miatt célszerű a korszerűsítés, hanem értéknövelő befektetést is jelent.

Itt az ideje, ráadásul  érdemes teljes korszerűsítésben gondolkodni

Synus Sotetbarna

Ha már belevágunk egy energetikai korszerűsítésbe, akkor érdemes rendszerként tekinteni az otthonunkra, főleg akkor, ha ehhez igénybe vennénk a fentebb már említett otthonfelújítási programot, amely 30%-os energiamegtakarítást vár el. Előfordulhat, hogy a tető is korszerűsítésre szorul, mert a cserepek már nem töltik be a védelmi funkciót. Súlyos károkat okozhat az épület szerkezetében, ha nem megfelelően véd a tető a csapadéktól, ilyen esetben a héjazat cseréjét is meg kell fontolni. Tető felújításakor kiemelt kérdés, hogy a már meglévő szerkezet elbírja-e az új cserepeket. Erre is megoldást kínál a Terrán a legkönnyebb tetőcserepével, a Synusszal.

A hullámos betoncserép a Terrán legnépszerűbb terméke, hiszen egyszerre könnyű, ugyanakkor erős, kilencféle színben kapható, négyféle felületkezelési eljárással. Ráadásul 2024. június 15-től a Synus ColorSystem és Elegant felületkezelésű termékek akciós áron, akár 30%-os kedvezménnyel érhetők el. E két felületkezelési eljárás összetettségében különbözik egymástól: a meggypiros és mogyoróbarna tetőcserepek a ColorSystem eljárásnak köszönhetően mélyebb tónusúak, ellenállóbbak lesznek, valamint kiváló kopásállóságot kapnak. Az Elegant elegáns, fényes megjelenést ad a tégla, a sötétbarna és a fekete Synusoknak a magas színvédelem, a kiváló kopásállóság és az ellenálló felület mellett. Az akciós ár minimum négy raklap, azaz 960 db Synus ColorSystem vagy Elegant felületkezelésű mezőcserép egyidejű, egy magyarországi szállítási címre történő megrendelésekor érvényes. Ráadásul a tetőcserepeket ráér kiszállíttatni később is, akár 2024. december 12-ig (A tájékoztatás nem teljes körű. További információkat a www.terranteto.hu/akcio weboldalon talál.)

A Terrán széles választékban elérhető tetőcserepei és –hőszigetelő rendszere mellett azzal is segíti a korszerűsítés előtt állókat, hogy hiteles, naprakész tájékoztatást nyújt TetőtÉpítek felületén. A TetőtÉpítek platformon az inspirációk, referenciafotók, videók, edukációs anyagok mellett kalkulátorok is segítenek a döntésben. A Terrán TetőKalkulátorával díjmentes, egyedi, nagyságrendi számítást készíthetünk, megismerhetjük a cserépkínálatot, a felületkezeléseket, hogy a lehető legjobb döntést hozhassuk meg.  Nincs más teendőnk, mint megadni a tető méretét, formáját, hajlásszögét, és a Terrán teljes cserépkínálatából válogathatunk. A cseréptípus kiválasztását megkönnyíti a felületkezelések és árkategóriák feltüntetése.  A felületen azonban nemcsak személyre szabott ajánlatot kérhetünk, hanem megtalálhatjuk a megfelelő tetőfedő szakembert is az Ácskereső aloldalon.

Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy miért fontos a megfelelő tetőfólia kiválasztása.