Csináld magad vs. profi tetőcsere

Ingyenes szaktanácsadással és állapotfelméréssel kevesebb a bosszúság

Terrántető

Tetőfelújítást vagy tetőcserét tervez, és azt gondolja, hogy mindez könnyen megoldható DIY módon is? Sajnos ez nincs így! Bizony szükség lesz képzett ácsra, tapasztalt szakemberre. A jó hír, hogy ebben sem hagyjuk magára!

Miért fontos, hogy tapasztalt szakemberre bízzuk a tetőcserét?

A tető egyik fő funkciója az otthonunk védelme. A természet erői azonban gyakran megtalálják az esetleges gyenge pontokat, ezért fontos, hogy az minden esetben szakszerűen készüljön el. Így megelőzhetjük a viharkárokat, komolyabb természeti behatásokat. Ugyan bizonyos műveleteket magunk is el tudnánk végezni (pl. gallyak, ágak eltávolítása stb.), mégis az az egyértelmű gyártói ajánlás, hogy minden esetben szakember végezze el ezeket a munkákat.

A szakértelem fontossága mellett ki kell emelni a biztonság kérdését is. Magasban dolgozni, a tetőn mozogni már önmagában is veszélyes, különös körültekintést és biztonsági intézkedéseket igénylő feladat.

Minőségi tetőcserép

Fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, aki megfelelő eszközökkel, tapasztalattal és tudással rendelkezik. Erre sok esetben a gyártóknak ajánlásuk is van. A Terrán szakértői ingyenes állapotfelmérés keretében is rendelkezésre állnak, valamint segítséget nyújtanak a megfelelő szakember kiválasztásában is, melyhez iránymutatást kaphatunk az Ácskereső oldalon.

Milyen kockázati tényezőkkel számolhatunk, ha nem tökéletes kivitelezésű a tető?

Ha nem szakemberre bízzuk otthonunk tetőfedését, a következőkre számíthatunk:

• Sok bosszúság
• Felesleges plusz költségek
• Anyagi kár
• Személyi sérülés

Csak egy példa, amelybe érdemes belegondolni: a tetőfólia a tetőszerkezet közepén helyezkedik el. Ha nem a megfelelőt választjuk ki, vagy akár egy megfelelő alátéthéjazat mellett döntünk, de rosszul kerül beépítésre, akkor az a lakókomfortunkra lehet negatív kihatással. A nem profi munkának beázás, penészesedés lesz az eredménye, és a csere viszonylag magas extra költséggel valósítható csak meg.

Tetőcsere ingyenes tanácsadással

Már a tetőcserép kiválasztásánál is fontos, hogy szakember segítségét kérjük?

A kiválasztás legfontosabb szempontjai az esztétikum, a szín és a forma. Sokszor – különösen speciális tetők esetében – tagoltság, hajlásszög tekintetében olyan egyedi tényezőkkel kell számolnunk, melyek felülírhatják a kívánalmakat. Mivel egyes paraméterek a laikusok számára nem egyértelműek, fontos, hogy előzetesen szakemberrel véleményeztessük választásunkat. A helyes döntés meghozatalában a kiválasztott tetőfedő lehet a segítségünkre, de az esetek döntő többségében a gyártók is díjmentesen biztosítanak számunkra tanácsadást.  A Terrán és szakértői ebben is állnak rendelkezésre!

Modern tetőcserepet keres, de szeretné kontroll alatt tartani otthonában a hőmérsékletet? Olvassa el Modern kivitel és hőkontroll találkozása a Terrán kínálatában című bejegyzésünket is!