Hagyományosan modern

Terrántető

Sokan vágynak olyan otthonra, ami egyszerre hordoz modern stílusjegyeket, de a klasszikus építészet értékeit sem mellőzi. Ebben domináns szerepe van a tetőcserép választásnak, hiszen alapvetően határozza meg egy épület hangulatát, stílusát, hogy milyen színű, formájú a koronája.

Egyszerre kortárs és modern?

Letisztult vonalak és látvány, a funkció és a forma összhangja, semmi túldíszítettség, lapostető – valahogy így képzeljük el a kortárs építészetet. Színekben a fehér falak, sötét tető kombináció juthat eszünkbe, hatalmas üvegfelületekkel tagolt homlokzattal. A színek mellett természetesen a forma és a ritmus is alapvetően domináns egy épület megjelenésében. Talán nem is gondolnánk, hogy a cserepek formája, színe milyen jelentős mértékben járul hozzá otthonunk hangulatához.

A hornyolt, kettős ívesvágású Terrán Rundo tetőcserép kifejlesztésekor a fő cél éppen az volt, hogy egy könnyen alkalmazható, esztétikus termék szülessen meg, ami megfelel a modern kor igényeinek és hangulatában a hagyományos építészetet idézi meg. A Rundo tetőcserép karakteres képet kölcsönöz a házunknak.

Egy jól sikerült cserépválasztás

Dji 0403retus

„Lassan tíz éve vásároltuk a házat, és a tervezés során egyértelműen a vidéki stílus mellett tettük le a voksunkat. Az elképzelés fehér fal, zöld nyílászáró, és piros tető volt. Olyan cserepet kerestünk, ami tökéletesen illik otthonunk karakteréhez. A Terrán Rundo Elegant épp ilyen. Nagyszerű, hogy a piros színen belül is lehet válogatni, hisz’ nálunk rengeteg a tégla, így fontos szempont volt, hogy a cserép színe alkalmazkodjon a már meglévő dolgokhoz. Épp egy éve volt a tetőcsere, ami esztétikailag is rengeteget adott a ház külsejéhez. Egy év elteltével még mindig rácsodálkozunk, hogy mennyire szép lett, és persze most is ezt a típust választanánk. Számunkra tökéletes!” – mesélte Szégh Krisztina, egy boldog háztulajdonos, aki a felújításról egyébként blogjában is beszámolt.

Rundo: a tökéletes választás, felületkezelésekkel

Rundo Referencia

A tetőcserépnél sokáig a vörös, tégla és a barna színek domináltak a hazai vásárlók körében, de az utóbbi években a klasszikus színek mellett megjelent az igény a sötétebb árnyalatok iránt is. Ehhez igazodva a Terrán is bővítette palettáját, hiszen ma már a szürke, fekete cserepek is igen népszerűek. Így azok is találnak kedvükre és szemükre valót, akik a klasszikus formákat, építészeti megoldásokat szeretik, és azok is, akik a modern kortárs stílusirányzatokat. A Rundo hatféle színben kapható, a téglaszínűtől a feketéig. Az Elegant felületkezelési eljárásnak köszönhetően az Antracit, Sötétbarna és a Tégla tetőcserepek felülete rendkívül sima és ellenálló. A selyemfényű megjelenés egyedi, elegáns külsőt kölcsönöz a cserepeknek. A Resistor felületkezelési eljárással pedig a Korall, Mocca és Carbon termékek a magas színvédelem mellett, kiváló kopásállósággal és ellenálló felülettel büszkélkedhetnek.

A Rundo azonban nemcsak stílusában és színválasztéka miatt kitűnő választás, hanem azért is, mert tökéletesen kompatibilis a Terrán Generon napelemes tetőrendszerrel: a tetőcserepek helyére egyszerűen beilleszthető a Generon úgy, hogy a szomszédos elemekkel való kapcsolat ugyanazt a vízzárósági szintet biztosítja, mint amit a Rundo termékkel tudunk elérni az adott hajlásszög esetén.

Korábbi cikkünkben arról olvashat, hogy zöldtető már évszázadokkal ezelőtt is létezett.