Hét plusz egy tipp tetőfelújítóknak

Terrántető

Az idei nyár is bővelkedik viharokban, amik a háztetőket sem kímélik, a megrongálódott tetők miatt pedig gyakoriak a súlyos beázások is. Az előzetes jelzések alapján a következő évtizedekben a szélrekordok várhatóan sokszor megdőlnek majd, és a nagyobb erejű viharok gyakorisága is nőni fog. Sokan meglepődnek, hogy háztetőjük mennyire nincs biztonságban az egyre durvább és sokasodó viharok miatt. Miután a tetőinket több évtizedre tervezzük, célszerű a korábbinál nagyobb biztonságra törekedni, amelyhez a Terrán Tetőspecialista szakemberei hasznos tanácsokat adnak.

1. Lehetőleg minőségi alapanyagokat vásároljunk

Olyan cserepet, tetőszerkezeti megoldást érdemes választani, amelyek világszínvonalú gyártási technológiával készültek. A sajnos még sok helyen fellelhető azbesztet tartalmazó palatetőt környezetkárosító hatása miatt is javasolt lecserélni.

2. Szakértői vélemény

Ajánlott megfelelően képzett ács szakember véleményét kikérni, illetve a kivitelezéssel is megbízni. Előny, ha vannak ellenőrizhető referenciái.

3. Időtálló megoldás

A szélsőséges időjárás miatt ajánlatos például betoncserepeket választani, hiszen azok rendkívül ellenállóak, és kiválóan megfelelnek a Kárpát-medencében az utóbbi években tapasztalható, változékony klíma kihívásainak.

4. Kiegészítőkkel a viharbiztos tetőért

Törekedjünk arra, hogy tetőnket minél inkább viharbiztossá tegyük. Csupán néhány ezer forintos beruházással pl. viharkapcsok felhelyezésével sokat tehetünk azért, hogy minőségi fedél legyen a fejünk felett.

5. Ingyenes szaktanácsadás

Vegyük igénybe a gyártók ingyenes szaktanácsadását, a nagyobb cégek telefonon, e-mailben, de akár a helyszínen is segítséget nyújtanak, ha nehezen igazodunk el a termékek és szolgáltatások között.

6. Elemek helyett tetőrendszer

Alapvetően a legjobb megoldás, ha tetőrendszerben gondolkodunk, hiszen az adott gyártó tetőcserepei mellé kínált rendszerelemek felhasználásával lesz garantáltan tartós és viharálló a háztetőnk.

7. Garancia

Vásárláskor tájékozódjunk, hogy a gyártó vállal-e teljes garanciát, esetleg milyen kiegészítő garanciákat biztosít (pl. van olyan tetőfólia, amelynél akár 25 év a szavatossági idő). Kérjünk garancialevelet, és győződjünk meg annak érvényesítéséről. A garanciális idő is változó, azonban most már van olyan hazai gyártó, amelyik 50 évet vagy – bizonyos feltételek teljesülése esetén – akár életre szóló garanciát is vállal egyes termékeire.

+ 1 TIPP: Ahhoz, hogy háztetőnk biztosan viharálló legyen, és akár egy életre szólóan ellássa funkcióját, lehetőleg ismert, nagy múltú, tapasztalt gyártót, illetve nagy múltú márkát válasszunk, így lehet a tetőfelújítás valóban előnyös és hosszútávon kiválóan megtérülő befektetés.