Megéri az olcsóbb tetőszerkezet?

Létezik minőségi, de gazdaságos megoldás

Terrántető

A legtöbb ember mindenhol, ahol csak lehet, spórolni szeretne. Azonban sokszor nem éri meg valamiből az olcsóbbat vásárolni, mert hosszútávon egyáltalán nem biztos, hogy az kifizetődő. Márpedig tetőt általában egy életre választunk, sőt, azt szeretnénk, hogy gyermekeink és unokáink is gond nélkül élvezzék annak védelmét. Így, ha tetőfelújítást tervezünk vagy építkezésbe kezdünk, az ár mellett érdemes a minőséget és a tartósságot is szem előtt tartani, valamint, hogy mit nyújt a gyártó, milyen garanciákat biztosít a vásárlás mellé.

 

Mi az az olcsó tetőszerkezet?

Elsősorban meg kell határoznunk, mi az „olcsó tetőszerkezet”. A piacon számos olyan ajánlattal találkozhatunk, amelyek megfizethető áron kínálnak megfelelő terméket, ugyanakkor a látszólagos hasonlóság ellenére jelentős különbségeket tapasztalhatunk egy-egy kategórián belül élettartam, hő- és hangszigetelés, ellenállóság, teherbírás és felületkezelés szempontjából. Ráadásul minden tetőtípus felszerelésére más-más követelmények vonatkoznak. Míg egyes típusok teljes deszkaborítást és vízszigetelést igényelnek, addig másoknál további elemek beszerzése lehet szükséges.

Általában véve elmondható, hogy egy termékcsalád legolcsóbb típusainál a lényegesen jobb tulajdonságokkal rendelkező cserép töredéke a teljes tető árának, vagyis nem feltétlenül a drágább cserép miatt lesznek magasabbak a költségek.
Ezért olyan lényeges, hogy alaposan megfontoljuk, mit várunk el az új tetőtől, és ezért érdemes szakértő véleményét is kikérnünk vásárlás előtt, hogy minden részletet ismerve hozhassuk meg a legjobb döntést.

 

Az olcsóbb tető csapdái


A gyanúsan alacsony ár –
Legyen körültekintő! Tény, hogy az alacsony ár igen csábító, de mielőtt elfogad egy olyan ajánlatot, vagy megvásárol egy olyan terméket, ami láthatóan jóval a piaci ár alatt van, járjon utána az eredetének, összetételének, ismerje meg a tulajdonságait! Tetőszerkezet esetében különösen fontos, hogy ismert gyártó portfóliójából válasszunk, hiszen ismeretlen eredetű cserepek megvásárlásával nem csak azt kockáztatjuk, hogy a silány minőség miatt összességében többet költünk, de azt is, hogy probléma esetén nem tudunk élni fogyasztói jogainkkal.
Gazdaságos tetőcserép
Az olcsó beton vagy kerámia tetőcserepek nagyon hamar fénytelenné válhatnak, kifakulhatnak, korrodálódhatnak, a fémlemez elveszítheti vízszigetelő tulajdonságait. Első pillantásra, vagy a felhelyezést követő rövid időszakban nem biztos, hogy ezeket tapasztaljuk, de az évek múlásával bizony komoly bosszúságot okozhatnak.
A kedvezményes árról azonban nem kell lemondani. Kövesse nyomon a gyártók szezonális akcióit!

Szolgáltatások –
A jótállás feltételei és időtartama az egyik legsarkalatosabb pont, ha tetőcserépről vagy tetőszerkezetről beszélünk. Az új tetőfedést mindig tapasztalt szakemberrel tetessük fel, hiszen ha a felszerelést házilag oldjuk meg, és egy elem megsérül, a gyártó nem fog garanciát vállalni a termékeire. A gyártók többsége díjmentesen biztosít tanácsadást a szakértők kiválasztásával kapcsolatban, mindenképpen azt javasoljuk, hogy éljen ezzel a lehetőséggel! A Tetőtépítek.hu oldalon számos egyéb tippel találkozhat, valamint segítséget nyújtunk abban is, melyik megoldás lenne a legideálisabb az Ön számára!

 

Minőség és megbízhatóság alacsony áron

 

Amennyiben még keresi a megfelelő tetőcserepet, amely megbízható minőséget kínál elérhető áron, a Terrán Renova Plus termékcsaládja ideális választást jelenthet.
Az egyszerű megjelenéssel bíró, mégis a beton tetőcserepek tartósságával és ellenállóságával rendelkező tetőfedő anyaggal könnyedén új köntösbe öltöztethetjük a régi tetőt vagy gazdaságosan fedhetjük be új házunkat. Ahogyan többi termékünkre, a Renova Plus cserepekre is 50 év garanciát vállalunk, emellett a különböző fém, valamint műanyag kiegészítők teljes szortimentje vevőink rendelkezésére áll, hogy időtálló tetővel, tartósan biztosítsunk védelmet az otthonoknak.
Többet szeretne tudni a profi és a DIY tetőcsere előnyeiről és hátrányairól? Olvassa el cikkünket!