Még sosem volt ilyen könnyen elérhető a Generon!

Terrántető

Pontosították a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásának feltételeit. A napokban kiegészített rendelet szerint innovatív termékünkre nem vonatkozik a napelemeknél megszabott fajlagos költséghatár.

Az év elején indult Otthonfelújítási támogatás egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezzel együtt pedig a kérdések is sokasodnak mind építőipari, mind igénylői oldalról. A rendelet egyik legtöbbet vitatott pontja az volt, hogy napelemes rendszer telepítése vagy cseréje esetén a jogalkotók megszabtak egy fajlagos költséghatárt, miszerint a munkadíj és az anyagköltség együttesen nem haladhatja meg a bruttó 450 000 Ft/kWp összeget. Ez a korlátozás pedig a szakma egybehangzó álláspontja szerint hátrányosan érintette a prémium termékeket, hiszen az olcsóbb, de minőségileg alacsonyabb kategória felé terelte azokat, akik élni szerettek volna a támogatás lehetőségével.

Továbbá a Terrán Generon egyedülálló tulajdonságaiból kifolyólag az sem volt világos, hogy ha valaki napelemes tetőcserepünket választja, az milyen korszerűsítési munkálatnak számít: tetőfelújításhoz vagy napelem telepítéséhez sorolják-e.

A kormányrendelet 2021. április 21-i módosítása azonban tisztázta ezt, mivel kimondja, hogy „a tetősíkba integrált, napenergia-hasznosítást biztosító héjazat” esetében nincs megkötés a fajlagos költségekre vonatkozóan. Tehát az akár 50%-os otthonfelújítási támogatás biztosan igényelhető a Generonra!

Fektessen be most a napfényes jövőbe!

Az állami támogatásnak köszönhetően a napelemes technológia csúcsát jelentő innovációnk még könnyebben elérhetővé vált. Jó hír ez mindazoknak, akik környezetbarát, ugyanakkor esztétikus rendszerrel szeretnék megoldani otthonunk energiaellátását, és a korszerűsítéssel realizálható módon kívánják növelni ingatlanuk értékét.

A többszörös díjnyertes Terrán Generon ugyanis teljesítményben és hatékonyságban felveszi a versenyt a hagyományos nagytáblás napelemekkel, ám egy fontos dologban szemmel láthatóan különbözik azoktól. A tetőcserépbe integrált szolárcelláival teljesen belesimul a tető síkjába, ezáltal szemkápráztató összképet nyújt közelről és madártávlatból nézve egyaránt.

Ha ön is mindennap egy lenyűgöző otthon látványára szeretne hazatérni, és mindeközben villanyszámláján klímabarát módon spórolni, használja ki a lehetőséget, és kérjen egyedi árajánlatot!

Már csak azért is érdemes időben lépni, mert hamarosan változik az elszámolási rendszer. A jelenlegi szaldós elszámolást, amiben a megtermelt és felhasznált energiamennyiség különbözetéről évente kell elszámolni, 2024-től felváltja a valószínűleg kedvezőtlenebb bruttó elszámolás. Ez esetben az áramszolgáltatótól meghatározott egységáron lehet majd áramot vásárolni, ám a rendszerbe betermelt árammennyiséget egy ennél vélhetően alacsonyabb összegért fogják megvenni a fogyasztótól. A havi elszámoláskor ezek különbözetét kell majd kifizetni.

Aki saját erőből finanszírozza a napelem telepítését, az 2023. végéig kérheti a szaldós elszámolást, és később is abban marad. De amennyiben az Otthonfelújítási támogatással szeretne élni, akkor érdemes idén június 30-ig leszerződnie az áramszolgáltatóval, mert azt követően már automatikusan a bruttó elszámolás kerül bevezetésre. Illetve akkor sem választhatja a szaldós elszámolást, ha a július 1-jétől induló vissza nem térítendő napelemes támogatást igényli.

Ne késlekedjen, legyen minél előbb az ön otthonán is naprakész tető!

Az esztétikumon túl még számos ok van, amiért megéri a Generont választani. Korábbi bejegyzésünkben ezeket gyűjtöttük össze.