Hogyan válasszon tetőfedő anyagot?

A design, az élettartam, az ellenállóképesség, a garancia és az ár is számít

Terrántető

Építkezik, vagy otthona tetejét szeretné lecserélni? Bizonytalan benne, hogy milyen anyag mellett tegye le a voksát? Most megtudhatja, miket kell átgondolni a döntés előtt, és milyen pozitív érvek szólnak a beton tetőcserép mellett.

A Terrán tetőcserepek alapanyaga, a beton, az egyik legnagyobb mértékben időtálló nyersanyag, amely számos pozitív tulajdonsággal bír, ezért javasolt betoncserépben gondolkodni, ha tetőépítésről vagy -felújításról van szó.

Kiemelten fontos, hogy a kiválasztott tetőfedő anyag milyen élettartamú és mennyire időjárásálló, illetve esztétikumában mennyiben felel meg az elvárásoknak, ezért ezeket a tulajdonságokat a döntés előtt meg kell vizsgálni.

Hosszú élettartam

Fél évszázaddal ezelőtt a tetőcserépgyártók többsége még 10-20 éves garanciát adott a cserepekre – szemben a mai 50 éves vagy egész életre szóló garanciával –, mivel azok akkoriban még korántsem voltak olyan időtállóak, mint manapság, illetve nem rendelkeztek a mai értelemben vett vízzáró és fagyálló képességekkel.

● A beton akár 80-100 évet is kibír a tetőn.

● Az alapanyagában színezett beton 10-20 év múlva is csaknem azonos lesz az eredetivel.

Betoncserép hosszú élettartam

Kiemelten jó időjárásállóság

● Nagymértékben ellenáll még a viharos szélnek is.

A jó tetőfedő alapanyag megválasztása kulcsfontosságú lépés a viharbiztos szerkezet létrehozása során. Valójában már egész csekély, néhány tízezer forintos ráfordítással, a megfelelő tetőkiegészítők beépítésével a tető viharbiztossá tehető.

● A betoncserepek teherbírása rendkívüli, emiatt nagy tömegű hó és jég sem okoz törést rajtuk, a héjazat megfelelő súlyával pedig nő a tető viharállósága, valamint a hő- és hangcsillapító ereje.

Vízfelvétele minimális, fagyállósága kiváló és tömörsége miatt alig szívja magába a nedvességet, ebből kifolyólag nem ingadozik a tető súlya, ami a szerkezetre is jótékony hatással van, illetve a fagyás-olvadás ciklusok váltakozása sem károsítja a cserepet.

Nem tesz benne kárt az UV-sugárzás sem, ennek köszönheti a színtartósságát is.

Szín és kopásálló betoncserép

A családi házon a tetőcserepek vannak a legtöbb megpróbáltatásnak kitéve: ellen kell állniuk a hőmérséklet-ingadozásoknak, az erős szélnek, valamint a jégesőnek. Nyáron a tűző napsütés és a hatalmas viharok váltakozásának, télen pedig a havazásnak és a fagyoknak. A környezeti hatások elleni védekezést megfelelő felületkezeléssel tehetjük még hatékonyabbá, hiszen a cserép felülete így fokozottabban ellenálló lesz. Taszítja a szennyeződéseket, tehát a mohásodás kevésbé lesz jellemző rá, a nagyobb mennyiségű füstgázok lerakódásával és maró, fakító hatásával szemben is hatékonyabban véd. Bizonyos felületkezelésű tetőcserepekkel a tetőtér felmelegedése is mérsékelhető.

A Terránnál négy felületkezelési típus érhető el, amelyek összetettségükben és minőségükben különböznek egymástól, emellett eltérő mértékben garantálják a betoncserepek szín- és kopásállóságát.

Esztétikus megoldás

Piacvezető gyártóként az innovatív felületkezelési technikákon túl, új színekkel és előremutató fejlesztésekkel kívánunk folyamatosan megfelelni a piaci igényeknek és a kor magas minőségi elvárásainak.
A tető otthona éke, amely nagyban meghatározza a ház stílusát.
Ha modern épületet tervez, válassza Zenit vagy Rundo tetőcserepeinket, melyek kompatibilisek a környezettudatos megoldást kínáló Terrán Generon napelemes tetőcseréppel.

Ha klasszikusabb megoldásban gondolkodik, jó választás a Synus vagy a gazdaságos megoldást kínáló Renova.

Érkezzen Ön is minden nap haza egy szemet gyönyörködtető otthon látványára!

Segíthetünk? Kérjen ajánlatot! Lépjen velünk kapcsolatba a [email protected] e-mail címen!

Szeretné tudni, hogy mikor érkezett el egész biztosan a tetőcsere ideje? Nézze meg bejegyzésünket!

Többet szeretne tudni a profi és a DIY tetőcsere előnyeiről és hátrányairól? Olvassa el cikkünket!

Kíváncsi rá, hogy valóban megéri-e az olcsóbb tetőszerkezet? Tudjon meg róla többet!